12.07.2024.

17:48

Foto: Petar Petković/Instagram/Printscreen

Vesti

Petković se sastao sa Jin Lijem: Srdačan i prijateljski doček za našu delegaciju, pokazatelj je i izvanrednih odnosa naše dve zemlje (FOTO)

Petković se ovim povodom oglasio na Instagramu.

- Delegacija Srpske napredne stranke imala je prilike da od gospodina Jin Lija čuje primere dobre prakse i upravljanja jednim od najvećih gradova na svetu, ali se i upozna sa nosećim stubovima politike i političke misli predsednika Si Djinpinga.

Srdačan i prijateljski doček za našu delegaciju, pokazatelj je i izvanrednih odnosa naše dve zemlje i predsednika Vučića i Sija koji su postavili temelje za izgradnju zajednice za zajedničku budućnost u novoj eri. 

- Drago mi je da se vidimo u Pekingu nakon moje posete Srbiji u maju ove godine koja je ostavila snažan utisak na mene. Srbija ima posebnu kulturu i duboku tradiciju i hrabro se bori da očuva svoju nezavisnu politiku - istakao je Jin Li.

Zahvalio sam svom sagovorniku u ime države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na čvrstoj podršci našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, ali i snažnoj ekonomskoj podršci našoj zemlji. Zbog svih naših čvrstih veza, Kina u Srbiji ima jak oslonac u Evropi i na nama je da nadalje razvijamo našu stranačku saradnju, ali i napredujemo u svim ostalim sferama - napisao je Petković na Instagramu.