12.07.2024.

20:48

Foto: GO Savski Venac

Vesti

Miloš Vidović ponovo na čelu opštine Savski Venac

U svom izlaganju, Vidović je podsetio na rezultate koji su ostvareni u prethodnom periodu i zahvalio građanima Savskog venca, kao i Srpskoj naprednoj stranci i koalicionim partnerima, na ukazanom poverenju. 

- Čast je zavredeti drugi mandat predsednika opštine, ali i velika odgovornost jer politika nije samo pobeda na izborima već dužnost i obaveza da služimo građanima, vodimo računa o njihovim potrebama i nastavimo neumorno da radimo na razvoju svakog dela naše opštine. Podrškom listi „Aleksandar Vučić – Savski venac sutra“ građani Savskog venca su pokazali da vrednuju sve što je do sada urađeno i da žele dalji napredak i razvoj naše opštine. Naš zadatak je da to poverenje opravdamo i da nastavimo još energičnije da radimo i gradimo naš Savski venac - rekao je Vidović.

Informer

 

On je poručio da će u naredne četiri godine fokus biti na realizaciji infrastrukturnih projekata, a da će briga o građanima i njihovim potrebama ostati prioritet opštinskog rukovodstva.

- Predstoje nam važni kapitalni projekti koji će, uz sve što je do sada urađeno, Savski venac učiniti opštinom sa najvišim kvalitetom života. Pre svega, izgradnja novog mosta na Savi i tunela kod Ekonomskog fakulteta, ali i rekonstrukcija starog železničkog mosta koji će biti pešački most. Tu su i obnova Svetonikolskog parka, rekonstrukcija Savske i drugih ulica na našoj opštini, završetak obnove kompleksa Ložionice koja se pretvara u centar kreativnih industrija, kao i rekonstrukcija zgrade stare Pošte na Savskom trgu u kojoj će biti smešteni dečji muzej i pozorište. Neizostavno je pomenuti i ulaganje u zdravstvenu infrastrukturu - izgradnju „Tiršove 2“ i rekonstrukciju zgrade „Hitne pomoći“, ali i u objekte kulture - Muzej grada u Resavskoj, koji će biti najveći srpski muzej i Halu 1 beogradskog Sajma, koja će u budućnosti biti dom za operu - naveo je Vidović. 

Informer

 

Predsednik je dodao da će uporedo sa kapitalnim projektima, velika pažnja biti posvećena komunalnom uređenju opštine, zaštiti životne sredine, nastavku ulaganja u škole i obdaništa, parkove i igrališta, ali i podršci građanima da urede zgrade i fasade i poboljšaju energetsku efikasnost u svojim domovima. 

- Brinućemo o potrebama najmlađih i najstarijih sugrađana, kojima ćemo, kao i do sada, omogućiti veliki broj besplatnih programa i sadržaja - dodao je Vidović i naglasio da će vrata njegovog kabineta i ubuduće biti otvorena za sve građane, te da će nastaviti praksu obilaska mesnih zajednica s ciljem da čuje probleme, sugestije i predloge sugrađana za još bolji kvalitet života na opštini.

Informer

 

Na predlog predsednika opštine danas su izabrani i članovi Veća GO Savski venac: Dejan Gerić, Stefan Knežević, Ljubomir Lovre, Uroš Mijatović, Marija Mirazčiev, Slavica Trninić i Dunja Hadžić.