Autor: Informer.rs

13.07.2024.

09:26

Foto: Foto: Informer.rs

Vesti

Vesić doručkovao sa radnicima u Beogradu na vodi: Zaštititi ljude od sunca i ekstremnih temperatura (FOTO)

Ministar je radnicima odneo doručak i osveženje i doručkovao sa njima.

"Došao sam na gradilište Beograda na vodi, kako bih video da li se moja preporuka poštuje. Razgovarao sam sa radnicima, preneli su mi da poslodavci brinu o njima i to je primer i za druge kako treba da se ponašaju prema zaposlenima“, rekao je ministar Vesić.

Podsetio je da je njegova preporuka poslodavcima da organizuju drugačije radno vreme tako da između 11 i 16 sati radnici ne rade ili rade u zatvorenim delovima zgrade ili evenutalno u zgradama koje se nalaze u senci. 

Takođe, radno vreme treba da organizuju tako da ono počne ranije ujutru, a završi se kasnije uveče, kao i da se gde god je moguće, organizuje treća smena, kao što je to slučaj na projektu izgradnje nacionalnog stadiona.

„Biće ekstremno visoke temperature, na koje nismo navikli i ljude treba zaštititi. Građevinska sezona je tokom leta, mora da se radi, ali radno vreme treba da počne ranije, čim svane, treba praviti pauze tokom dana i raditi što kasnije uveče, po mogućstvu uz smene tokom noći. To je moja molba svim poslodavcima. Da vodimo računa jedni o drugima i da zajedno gradimo Srbiju“, poručio je ministar Vesić.