13.07.2024.

15:33

Foto: printscreen

Vesti

Vučić o Munirinoj kletvi i pisanju regionalnih medija: To vam pokazuje kakav se tip kampanje vodi

- Mi moramo da biramo reči i da budemo pažljivi. Možete da zamislite kakva bi hajka bila na nas da sam ja ili bio ko iz Srbije rekao "molim Boga da kazni" pa bilo koga. Ono što je nedvosmislleno i jasno to je "očekujem da ga Alah kazni", na šta sam mirno reagovao, ne optužujući nikoga, rekavši da niko od nas na kugli zemaljskoj ne može dadonosi odluke, od nas običnih smrtnika - rekao je Vučić i dodao:

- To vam pokazuje kakav se tip kampanje vodi.

On je potom komentarisao kako su mediji u regionu prenosili konferenciju za medije koju je održao, te da su izvukli iz kontenktsa kako je direktno prozvao BiH.

- Šta je bilo u regionalnim medijima nakon konferencije. Morali su da lažu i izmišljali moje reči i da nijednu nisu stvarno preneli ono što sam rekao. 

- U zagrebačkim medijima je to "neprepričljiva", ali opet nisu pustili šta sam rekao. Podgorički mediji ništa... Ali kad se pojavi njihovo sopštenje onda je pustitite u celini. Pa onda pustite i izjavu gospođe Subašić da vidite kako je plemenita... Super ja sam kriv zbog Rezolucije, ja sam na to ponosan, a to da sam bio u pravu pokazuje činjenica da ječak 109 zemalja razumelo isto što i ja - kazao je on.