13.07.2024.

15:49

Foto: printscreen

Vesti

"Imaćemo burnu jesen na svetskom nivou"! Vučić najavio širu afričku i azijsku turneju

On je na pitanje Tanjuga o važnosti posete Egiptu, rekao da Srbija radi zajedno sa Mađarima, da za sada sa tom zemljom imamo tri zajednička predstavništva u svetu, pre svega zbog smanjenja troškova, kao i da se dogovorio sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom da dve zemlje pokriju 80 do 90 odsto Afrike diplomatskim predstavništvima što zajedničkim što individualnim, kao i da osnuju zajedničko spoljno-trgovinsko predstavništvo.

- Mi odavde uvozimo kalcijum, fosfat, najveći deo našeg izvoza odnosi se na duvan za pušenje, kako se to kaže i cigarete Filip Moris su uglavnom najveći izvoznik u Egipat. To će sve na nivou ove godine biti nešto više, oko 120, možda 130 miliona evra, ali to nije dovoljno i mi verujemo da možemo da idemo i na 500 miliona, samo je važno da vidimo, da prvo mi povećamo svoje mogućnosti i kapacitete za izvoz - rekao je Vučić novinarima.

On je rekao i da postoji prilika za izvoz mesa, da bi ono moglo u neograničenim količinama da se izvozi, ali da je problem u Srbiji što ljudi neće da se bave stočarstvom.

Vučić je napomenuo da sledi burna jesen na svetskom nivou.