Autor: Informer.rs

13.07.2024.

21:14

Foto: printscreen RTS

Vesti

Predsednik Vučić se obratio iz Egipta! Sa Al Sisijem o rezoluciji o Srebrenici i o KiM

"Mi smo razgovarali danas i o pitanju rezolucije o Srebrenice i to na inicijativu predsednika Al Sisija koji je bio veoma korektan. I za nas je važno da radimo, da gledamo da popravljamo stvari iz prošlosti, a da gradimo budućnost", rekao je Vučić za RTS i dodao da Srbija Egipat doživljava kao iskrenog prijatelja.

Podsetio je da je u vreme vlasti Muslimanske braće i Mohameda Morsija Egipat priznao tzv. Kosovo, ali da tu nema nikakvih aktivnosti i nema nikakvog ozbiljnog sadržaja. 
Na pitanje da li će tako i ostati kada su u pitanju pozicije u međunarodnim organizacijama, Vučić je rekao da je gotovo siguran. 

"Suviše smo mi uspeli da naše odnose približimo, da bih bio iznenađen da se bilo što drugo dogodi. Kao što i Egipat može da računa na našu podršku, tako sam siguran da po tim važnim pitanjima u budućnosti ćemo imati podršku najmnogoljudnije arapske zemlje", rekao je Vučić.

On je naveo da u Egiptu imaju sličan odnos ili gotovo istovetan prema sukobu u Ukrajini, te da žele mir i prekid vatre.

"Istovremeno i jedni i drugi smo među retkim zemljama na koje se i dalje vrši pritisak da uvedu sankcije Ruskoj Federaciji, a nismo ih uveli ni jedni ni drugi", rekao je Vučić.