14.07.2024.

10:43

Foto: Printscreen

Vesti

Apsolutna relativizacija događaja i sramno izveštavanje o Trampu - Opozicioni mediji u Srbiji isti kao u SAD

Većina vodećih medijskih kuća u SAD-u izvestila je o događaju na način kojikoji se moe opisati kao relativizacija ozbiljnosti situacije i događaja.

Većina vodećih medijskih kuća u SAD-u izvestila je o događaju na način koji mnogi vide kao relativizaciju ozbiljnosti situacije i događja.

Na primer, NBC je izvestio sa naslovom "Čuli su se pucnjevi na Trampovom skupu", BBC je objavio "Tramp je 'dobro' nakon što su se začuli pucnji na skupu u Pensilvaniji", dok je ABC News naslovio sa "Bajden informisan o incidentu na Trampovom skupu, zakonodavci osuđuju nasilje". CNN je izvestio "Tramp povređen na skupu u Pensilvaniji", a NBC News je pružio "Uživo: Tramp je 'dobro' nakon pucnjave na skupu u Pensilvaniji". CBS News je objavio "Tramp je na sigurnom nakon što je hitno sklonjen sa bine kada su pucajući započeli".

Informer

 

U međuvremenu, reakcije političara, uključujući predsednika Bajdena koji je informisan o incidentu, takođe su bile predmet izveštavanja, ali sa naglaskom na osudu nasilja, što je vidljivo iz naslova poput "Bajden informisan o incidentu na Trampovom skupu, zakonodavci osuđuju nasilje“ (ABC News).

Ovakav način izveštavanja podseća na slične pristupe u drugim zemljama, uključujući Srbiju, gde opozicioni mediji često relativizuju događaje koji se tiču pokušaja napada na pripadnike aktuelne vlasti.

Reč je o istoj agendi, da se slobodarske ideje i lideri stave po strani, a na medijsku površinu izbiju oni koji nemaju nikakav integritet, niti im je bitan suverenitet sopstvene zemlje, već bi da brže bolje služe stranim agendama i interesima.