15.07.2024.

08:49

Foto: Maša Banđur

Vesti

Napadnuti srpski novinari na mostu u Kosovskoj Mitrovici! Nastavlja se teror nad Srbima na KiM

Novinarka Radomirović je zadobila lakše telesne povrede, u vidu posekotine na nozi, a brzom intervencijom italijanskih karabinjera koji su se nalazili na samo deset metara od mesta incidenta, sanirana je povreda.

Iako novinari Radomirović i Vlašković i na insistiranje karabinjera nisu želeli da se pozove tzv. kosovska policija, ipak je ubrzo stigla patrola, kako se ispostavilo na poziv karabinjera, ali i vozilo hitne službe Kliničko bolničkog centra (KBC) Kosovska Mitrovica.

I lekar i zdravstveno osoblje su ponovo sanirali povredu, a Radomirović je odbila da ide u bolnicu.

Albanac koji je izazvao incident se istog momenta pošto je gađao pivskom flašom užurbano udaljio ka južnom delu grada, a novinari su i pored poziva policije odbili da daju izjave u policijskoj stanici Sever.

Po rečima patrolnog policajca, napadač je odranije poznat policiji, a kazao je i da će tzv. kosovska policija preduzeti neophodne zakonske mere.

Po incidentu, koji se dogodio sa severne strane mosta, ubrzo je stigla još jedna policijska patrola iz regionalne jedinice Sever.

Na glavnom most na Ibru inače danonoćno dežuraju pripadnici italinskih karabinjera iz sastava Kfora, a ceo most je pod video nadzorom.