15.07.2024.

10:15

Foto: Maša Banđur

Vesti

Srećom nije imao nož ili pištolj! Ispovest napadnute novinarke na KiM: Čula sam kako je nešto puklo, a onda sam videla krv kako lipti niz moju nogu

Na njih je dok su bili na zadatku fizički nasrnuo Albanac u vidno alkoholisanom stanju i gađao ih pivskom flašom.

Kako je Biljana Radomirović ispričala za Informer TV, nezgoda je sanirana i na svu sreću sve se završilo dobro.

- Sve je u redu, sanirana je nezgoda, na sreću sve se dobro završilo. Radila sam reportažu na mostu prema južnoj strani Mitrovice. U jednom momentu kada smo prilazili mostu, videli smo čoveka koji galami i koji je vidno pijan. Otišla sam do karabinjera da popričam sa njima kao i ranije. Čula sam kako je nešto puklo, čoveka koji beži ka južnoj strani, a onda sam videla krv kako lipti niz moju nogu. Karabinjeri su krenuli da mi zaustavljaju krv. Tek jutros sam se setila nekih detalja, a kasnije je došao policajac - ispričala je ona.

Kako dodaje, bilo je uvek vrlo rizičnih dešavanja na mostu i ranije.

- Hitna služba je stigla iz KC Mitrovice. Pivskom flašom me je povredio, svuda je bilo stakla. Bila sam ljuta i besna, nisam očekivala nikakav incident. Sećam se i slučaja kada me je okrznula svetleća raketa, ali nikad nisam imala strah, uvek sam išla po Kosovu i Metohiji, ušla sam u svaku instituciju. Policajac mi je rekao da ga poznaju od ranije i da je napadač neuračunjiv. Takve osobe trebaju da se leče, a srećom da je kolega Zoran, prošao bez ogrebotine, srećom nije imao nož ili pištolj. Ni danas ne osećam strah na Kosovu i Metohiji. Nadam se da se više ovakvi incidenti neće ponavljati - rekla je Radomirović.