15.07.2024.

11:53

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

Vaš prvi na listi u Loznici prodao zemlju Rio Tintu! Vučić odgovorio Đilasu: I vi da nam oko toga držite pridike, nema nikakvog smisla

Predsednik Vučić je tom prilikom govorio o Draganu Đilasu i njegovom licemerju, koji je doveo Rio Tinto u Srbiju, govorio kako je to velika šansa za nas, a danas protestvuje protiv litijuma.

- Ja svoje stavove nisam menjao. Nije čovek magarac da se ne menja, ali ako se niste promenili od 2006. godine kada ste doveli Rio Tinto i dali mu pravo ne samo na istraživanja, već i eksploatacije, a 2017. i 2021. rekli da je to velika šansa i prilika, a onda dve godine kasnije kada vam se učini da bi to moglo da vas vrati u igru, i pri svemu tome vaš prvi na listu u Loznici prodao zemljište Rio Tintu, vaš sekretar prodao Rio Tintu za 717.000 evra to zemljište... I vi da nam oko toga držite pridike, nema nikakvog smisla. Ja smilim da je to velika prilika za Srbiju - rekao je predsednik Vučić i dodao:

- Pokušaćemo da napravimo najbolje moguće stvari za Srbiju, ali ono što je za mene najvažnije kao predsednika to je životna sredina, život običnih ljudi u Jadru i Rađevini. 

Predsednik Vučić je istakao da moramo da dobijemo najviše moguće garancije da će životna sredina, ekologija, biti sačuvane u toj meri, a unapređene novcem koji mogu da zarađuju, novim poslovima...

- Ako to uspemo onda ćemo sasvim sigurno ići u to, ako ne uspemo, nećemo. Najmanje 4 godine je do otvaranje rudnika. Hoćemo da sačuvamo Srbiju, ali i da napravimo ogroman pomak u rastu Srbije. Da mi iskoristimo na najbolji mogući način ono što bi i svi drugi.