15.07.2024.

12:20

Foto: printscreen

Vesti

Vučić najavio važan put: U sredu putujem u London na sastanak Evropske političke zajednice

- Interesantno je da se odigrava u isto vreme kada je izbor najviših predstavnika Evropske unije, pre svega Evropske komisije, ali za nas prilika da razgovaramo i sa onima koji su u Evropskoj uniji. Već imam zakazane bilaterale sa predsednicima i premijerima najznačajnijih evropskih zemalja - rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu.

On je istakao da će prvi put imati bilateralni sastanak, na ovakvom samitu, a imao ih je više, sa novim holandskim premijerom, ali i sa francuskim predsednikom i mnogim drugima.

- Očekujem još važnih sastanaka, važnih susreta ove nedelje koje ne mogu još da vam potvrdim, jer nije sve utanačeno. Kao što sam već rekao više puta, mi ćemo se truditi i boriti da do kraja leta, do početka jesena postavimo stvari koje će značiti ubrzani razvoj, dalji napredak Srbije - rekao je Vučić.

On je najavio da za desetak dana očekuje i zvaničan početak proizvodnje novog vozila u Kragujevcu što je velika vest za našu privredu i BDP.

- Kao što smo imali dva dana u Egiptu, sad se pripremamo za Evropsku političku zajednicu. Biće mnogo, mnogo važnih, verovatno neki od najznačajnijih sastanaka posle toga. Pa zatim imamo velika otvaranja, dakle kamene temeljce od otvaranja aerodroma u Nišu, kamene temeljce za Ariston u Nišu. Sve su to stvari koje će se ovde dešavati u narednih deset dana. Mnogo velikih i važnih vesti, mnogo teškog i napornog rada, ali ja sam srećan što je to tako - podvukao je Vučić.