Autor: Informer.rs

15.07.2024.

18:49

Foto: Foto: Informer, Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Novi dokazi crno na belo! Marinikini pajtosi prodali zemlju Rio Tintu - izvodila ih na protest, a sad mogu samo da se pokriju ušima (FOTO)

Opozicija u orkestriranoj kapmanjii sa tajkunskim medijima na sve načine pokušava da demantuje da su ljudi koji protestuju uzeli novac od Rio Tinta, međutim dokazi koje objavljujemo crno na belo pokazuju pravu istinu.

Marinika je krajem juna objavila fotografiju sa protesta u Loznici. Naime, na protestu je bio Božidar Đedović koji je sa bratom prodao zemlju i kuću Rio Tintu a čija je supruga Dijana Đedovic, liderka SSP-a u Loznici na poslednjim izborima ubedljivo izgubila. Marinika je objavila fotografiju sa Đedovićem uz licemerni tekt: "Podrška borbi za život! Stop rudniku litijuma".

Na kupoprodajnom ugovoru koji možete pogledati u galeriji ispod, jasno se vide imena prodavaca, Božidar i Dragan Đedović, a sa druge strane kompanija Rio Tinto i njeni pravni zastupnici. Kako se može videti, za nekretninu je naplaćeno 76.763 evra.

I predsednik Vučić je govorio o licemerju onih koji su protiv iskopavanja litijuma.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da litijum nije srpska nafta niti da to može da bude Vučić je rekao da je bliski Đilasov saradnik prodao zemljište Rio Tintu za 717.000 evra.

"Ja svoje stavove nisam menjao. Nije čovek magarac da se ne menja, ali ako se niste promenili od 2006. godine kada ste doveli Rio Tinto i dali mu pravo ne samo na istraživanja, već i eksploataciju, a 2017. i 2021. rekli da je to velika šansa i prilika, a onda dve godine kasnije kada vam se učini da bi to moglo da vas vrati u igru, i pri svemu tome vaš prvi na listu u Loznici prodao zemljište Rio Tintu, vaš sekretar prodao Rio Tintu za 717.000 evra to zemljište... I vi da nam oko toga držite pridike, nema nikakvog smisla. Ja mislim da je to velika prilika za Srbiju", rekao je Vučić.