17.07.2024.

10:48

Foto: Ata images

Vesti

"Tadić mi je lično pokazao mape sa planovima za rudnik, bio je izuzetno ponosan"! Marketinški stručnjak: Rio Tinto nije nikakav SNS projekat, demokrate su ga dovele u Srbiju!

- Rio Tinto se vraća, vest od danas - pa evo da znate nešto: Rio Tinto nije nikakav SNS projekat. Njih je dovela demokratska vlast jos sredinom 2000-tih. Boris Tadić mi je lično pokazao mape sa planovima za rudnik, 2011. godine kod njega u predsedničkom kabinetu. Rekao mi je da je litijum novo zlato, i osetio sam da je izuzetno ponosan na taj projekat.

Oni su takođe doneli i izmene zakona koji su omogućile da Rio Tinto može da radi eksploataciju bez tendera.

Cisto da znate šta je cela priča.

Moj stav je i dalje isti, dugo sam čitao o litijumu i zaključio sam da je moguće eksploatisati ga bez
posledica po prirodu. Sve to imate na Vikipediji, ili pitate bilo koga ko studira rudarstvo.

Kompletno rudarstvo kao privredna grana kod nas je odjednom satanizovano. A bez rudarstva ne biste imali telefon sa kog sada ovo čitate, i ne biste imali taj posao koji radite online iz fotelje - napisao je Pavlović. 

Informer

 

Podsetimo, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić obratila se juče narodu iz Skupštine Srbije, gde je govorila o lažima koje je izrekao Dragan Đilas, da Demokratska stranka 2006. godine nije izdala dozvolu Rio Tintu za eksploataciju litijuma u Srbiji. Detaljnije o tome pročitajte OVDE.