17.07.2024.

14:17

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Nikolićeva pokopala Boška Obradovića: Govori isto što govore i svi lopovi iz bivšeg režima!

Nikolićeva je ovako reagovala na saopštenje Dveri da je 'borba protiv 'Rio Tinta', iskopavanja litijuma čin patriotizma'.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

''Javlja se i onaj koji kaže da nikada nije bio na vlasti, ali je bivšu vlast tapšao po ramenu, izvlačeći novac iz Kolubare.

Isti taj kaže i da se politički povukao, ali kao da je važno šta je rekao kada je potrebno da stane u odbranu onih sa kojima je sve vreme bio koalicioni partner i sklapao razne "patriotske" sporazume.

Kao što je "patriotski" zaboravljao na Kosovo i Metohiju u tim sporazumima, tako danas "patriotski" zaboravlja da su baš oni, zahvaljujući kojima je izvlačio pare i planirao da bez volje naroda bude vlast, doveli Rio Tinto u Srbiju i izdali prve dozvole za geološka istraživanja litijuma, a zatim, menjajući zakon, i pravo na eksploataciju 2006. godine.

Boško Kolubara Obradović govori danas isto što govore svi lopovi iz bivšeg režima, iako je ćutao kao zaliven 2011. godine, 2012. godine, na primer, kada je od države dobijao novac, a Rio Tinto dobio dozvolu za bušotine većeg obima, izdatu od Tadića, Cvetkovića, Dulića, Đilasa i svake lopuže koja danas drži slovo o ekologiji.

I nema potrebe da nam Boško Kolubara naglašava da između njih nema nikakvih ni ideoloških ni političkih razlika, to odavno znamo. Svaka baraba, iz bivšeg režima, koristi svaku priliku da napadne i predsednika Vučića, SNS, kao i naše nacionalne interese, samo ako na trenutak pomisli da je ta "prilika" može odvesti na vlast, u fotelju.

Svaka baraba i svaku "priliku", pa makar bila i ona koju su lično oni stvorili. I između njih, zaista, nikakve razlike nema!'', piše u saopštenju NIkolićeve.