17.07.2024.

15:43

Foto: Foto: Printscreen

Vesti

Skandal! 'Majke Srebrenice' napale EU jer je delegacija prvi put položila vence u čast srpskim žrtvama u Bratuncu!

''Nije isto doći odati poštu žrtvama genocida, a zatim odati poštu onima koji su počinili genocid. Nije i ne može biti. Vaš odnos prema žrtvama genocida je krajnje licemeran i uvredljiv. Svesni smo da među vama postoje oni kojima nije stalo, ali bar poštujte rezolucije Evropskog parlamenta, ako već ne poštujete žrtve genocida'', naveli su u pismu.

Delegacija ambasadora pet zemalja Evropske unije, sa otpravnikom poslova EU u BiH Adebajom Babajideom, posetila je juče bratunačko groblje i na Spomen-krstu položila vence u pomen srpskim žrtvama u proteklom ratu na području srednjeg Podrinja i Birča.

Na vencu, koji su položili, napisano je 'U pomen svim nevinim žrtvama'.

''Empatija i poštovanje prema svim nevinim civilnim žrtvama, kao i prihvatanje povesnih i sudski utvrđenih činjenica ključni su za stvaranje okruženja pogodnog za pomirenje'', saopštili su iz Delegacije EU.

Podsetimo, i direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić napisao je juče na mreži Iks da je 'apsolutno šokiran što je Delegacija EU odala poštu pripadnicima vojske bosanskih Srba na 'Vojničkom groblju''.

'Kakva sramota. Pakleno ćete platiti za ovo, imate moju reč', napisao je Suljagić.