17.07.2024.

15:39

Foto: Ministartsvo odbrane Srbije

Vesti

Ministar Gašić u "Krušiku": I dalje ulažemo u namensku industriju, važni planovi!

Tokom obilaska, sastao se sa rukovodstvom fabrike i tom prilikom su predstavljeni rezultati poslovanja i planovi kompanije za naredni period.

Informer

 

Ministar Gašić održao je i poseban sastanak sa širim rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikalnih organizacija koje svoju delatnost obavljaju u „Krušiku“, gde se razgovaralo o aktuelnim pitanjima od značaja za njihov rad.

Nakon sastanka, ministar Gašić, sa saradnicima, obišao je proizvodne pogone površinske zaštite i proizvodnje komora, objekat kotlarnice koja je u fazi rekonstrukcije, kao i novu kapislanu.

Ministar odbrane istakao je da država ulaže znatna sredstva u našu namensku industriju, kako bi se poboljšali uslovi poslovanja i proizvodnje.

- Danas sam imao priliku da sa rukovodstvom kompanije „Krušik“ razgovaram o poslovanju, kao i planovima za nove investicije, kako bi se proširili kapaciteti, osavremenila oprema i poboljšali uslovi rada. Od izuzetnog je značaja da svi proizvodni pogoni rade punim kapacitetom. Država će nastaviti sa ulaganjima u našu namensku industriju, koja je pouzdan oslonac naših odbrambenih snaga - naglasio je ministar Gašić.

Informer

 

On je istakao da je proizvodnja "Krušika" veoma značajna za unapređenje sposobnosti Vojske Srbije dodajući da je to preduzeće jedno od najznačajnijih za razvoj privrede Valjeva i Kolubarskog okruga.

Obilasku je prisustvovao načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane brigadni general Slavko Rakić sa saradnicima.