18.07.2024.

10:33

Foto: Fotoilustracija/AP Photo/Evan Vucci/Insajder

Vesti

Republikanci odali priznanje srpskom predsedniku: Lideri kao što je Vučić vode ka miru! Svoju zemlju stavljaju na prvo mesto i ne žele da je unište ratom!

Ričard Grenel, koji je u najužem krugu Donalda Trampa i za koga se veruje da ima najveće šanse da bude sledeći državni sekretar ili savetnik za nacionalnu bezbednost, fokusirao se na dve teme: potrebu da se američki Srbi političku organizuju, da se registruju za glasanje i da, naravno, glasaju za predsednika Trampa.

Takođe, govorio je o potrebi da se uz poštovanje prošlosti okrenemo budućnosti i obećao da će u novoj Trampovoj admnistraciji Zapdani Balkan biti prioritet.

Senator Ron Džonson je govorio o američkim vrednostima i osudio intervencionističku politiku.

Po njemu, lideri koji stavljaju svoju zemlju na prvo mesto, kao što je predsednik Aleksandar Vučić, vode ka miru, jer ne žele da svoju zemlju unište ratom.

Kongresmenka Teni, najvatreniji zaštitnik srpskih interesa u Kongresu, govorila je o svojim iskustvima sa prostorima bivše Jugoslavije, kako je radila u jugoslovenskom konzulatu sredinom ’80-ih, ali najzanimljiviji deo obraćanja je bio kako je od Aljbina Kurtija na Minhenskoj konferenciji tražila da objasni zašto maltretira Srbe i ne poštuje Briselski sporazum.

Informer

Ričard Grenel

Obećala je da će da nastavi da štiti srpske interse u Kongresu.

Inače, srpska zajednica u ovom gradu (više od 30.000) vrlo lako može da odluči predsedničke izbore u državi Viskonsin. Više od 200 Srba skupilo se da izrazi podršku predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu. 

Republikanska nacionalna konvencija će trajati do danas, kada se očekuje da Tramp održi govor. Konvencija se održava prema utvrđenom planu i uz nepromenjene bezbednosne mere, uprkos pucnjavi u subotu na skupu u Pensilvaniji, u kojoj je Tramp bio pogođen u uvo.