18.07.2024.

12:00 >> 15:45

Foto: Foto: Buducnostsrbijeav printscreen instagram

Vesti

Evo kako je Vučić "izolovan": Predsednik Srbije u Londonu sa Micotakisom, Kajom Kalas, Sančezom, De Korom... (FOTO)

Njega je dočekao domaćin samita premijer Velike Britanije i Severne Irske Kir Starmer, a ovo će biti najveći skup evropskih lidera u poslednjih nekoliko godina.

Vučić se sastao sa brojnim liderima i zvaničnicima, uprkos tome što politički neistomišljenici tvrde da je srpski predsednik izolovan. 

Vučić sa Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u palati Blenim u Vudstoku, nadomak Londona.

Vučić i Makron su prethodno učestvovali na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice, koji je okupio 47 lidera.

Vučić sa Šolcom

Vučić se sastao sa kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice u Londonu.

"Sa prijateljima je uvek lakše"

Vučić se pred otvaranje Samita Evropske političke zajednice sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsednicima Republike Azerbejdžan i Republike Bugarske Ilhamom Alijevim i Rumenom Radevim i predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom.

- Biće ovo dug i naporan dan, ali sa prijateljima je uvek lakše, bez obzira na to gde se sretnete.

Srdačno sa Micotakisom

Vučić se sastao sa predsednikom Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom na Samitu evropske političke zajednice u Londonu.

- Otvoren i srdačan susret sa predsednikom Micotakisom sa kojim sam razmenio mišljenja o situaciji u regionu, proširenju EU i jačanu partnerskih i prijateljskih Srbije i Grčke.

Sa De Korom i Nausedom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Belgije Aleksandrom De Kroom i sa predsednikom Litvanije Gitanasom Nausedom, sa kojima je razgovarao o aktuelnim političkim temama i o bilateralnim odnosima.

- Dobar razgovor sa Aleksandrom De Kroom o globalnim i regionalnim temama, kao i o jačanju sveukupnih odnosa Srbije i Belgije. Razgovarali smo i o koracima Srbije na EU putu - naveo je Vučić na svom nalogu na Instagramu.

U odvojenom susretu, Vučić je razgovarao sa Nausedom o intenziviranju privredne saradnje i realizaciji litvanskih investicija u Srbiji.

Susret sa Mickoskim i Golobom

Vučić je imao susrete sa novim premijerom Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim i premijerom Slovenije Robertom Golobom, sa kojima je razgovarao o saradnji.

- Odličan susret sa novim predsednikom Vlade Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim i dogovor da se uskoro sastanemo kako bismo razmotrili najvažnija pitanja u oblasti saradnje između naše dve zemlje - objavio je Vučić na Instagramu.

Vučić se sastao i s Golobom, s kojim je razgovarao o očuvanju mira u Evropi i o aktuelnoj situaciji u regionu.

- Dobar razgovor sa premijerom Robertom Golobom o očuvanju mira i stabilnosti u Evropi, aktuelnoj situaciji u regionu i bilateralnim odnosima Srbije i Slovenije - naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić sa Lamijem

Vučić je razgovarao danas sa državnim sekretarom za spoljne i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Dejvidom Lamijem o očuvanju mira i stabilnosti u Evropi, jačanju poverenja i saradnje.

- Sa ministrom spoljnih poslova Dejvidom Lamijem razgovarao sam o očuvanju mira i stabilnosti u Evropi, jačanju poverenja i saradnje. Ovaj Samit je odlična prilika da još jednom potvrdimo značaj ekonomske razmene, investicija i trgovinskih odnosa između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva - naveo je Vučić u objavi na Instagramu.

Sa premijerom Gruzije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom i kratko popričao o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji.

- Srdačan susret sa premijerom Gruzije i brza razmena mišljenja o najvažnijim pitanjima bilateralne i ekonomske saradnje - napisao je Vučić na Instagramu.

Srdačan susret sa Vajolom Amherd

Vučić susreo se danas sa predsednicom Švajcarske konfederacije Vajolom Amherd, sa kojom je razgovarao o situaciji u regionu.

- Srdačan susret sa Vajolom Amherd na početku Samita evropskih lidera u Londonu. Razgovarali smo o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Susret sa Radevim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje.

Sastanak sa Kalasovom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas tokom Samita Evropske političke zajednice sa bivšom premijerkom Estonije i kandidatkinjom za visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Kajom Kalas i izrazio očekivanje da će Srbija narednih meseci napraviti nove korake ka članstvu u EU. 

Sa Boreljom i Sančezom

Vučić se sastao danas sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepom Boreljom i španskim premijerom Pedrom Sančezom, sa kojima je razgovarao o strateškim pitanjima, kao i o budućnosti Srbije i napretku na evropskom putu.

Kako je Vučić objavio na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, prethodno se susreo sa Sančezom i naveo u objavi na da su razgovarali o aktuelnim geopoltičkim i regionalnim pitanjima, našim bilateralnim odnosima, kao i o temama koje su u fokusu ovog Samita Evropske političke zajednice.

Susret sa Starmerom

Sa prvim se sastao sa premijerom Ujedinjenog kraljevstva Kirom Starmerom kome je zahvalio na organizaciji ovog važnog skupa.

Zahvalio sam našem domaćinu Kiru Starmeru na organizaciji ovog važnog Samita. U vremenu velikih turbulencija i nesigurnosti, važno je da Evropa bude ujedinjena u iskrenoj želji za mirom, napretkom i očuvanjem zajedničkih vrednosti - poručio je predsednik Srbije na instagram profilu @buducnostsrbijeav.