18.07.2024.

17:21

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Milićević: Svima mora biti jasno da u Srbiji motkama neće moći da otimaju vlast

Milićević se oglasio povodom pretnji lažnog ekologa Aleksandra Jovanovića Ćute da će sutra da nasilno upadne u Palatu Srbije i prekine sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca.

- Republika Srbija je demokratska država u kojoj su protesti legitimno pravo građana. Ali niko nema pravo da ugožava prava drugoga, da maltretira one koji drugačije misle i da preti fizičkom silom. Svima mora biti jasno da u Srbiji motkama neće moći da otimaju vlast. Lažni borci za ekologiju koji se kriju iza naziva "Srbija protiv nasilja" ponovo prete nasiljem protiv Srbije. Oni koji najavljuju upad u Palatu "Srbija" za početak treba da znaju da nema razloga da se obraćaju predsedniku Aleksandru Vučiću i kancelaru Olafu Šolcu. Recite sve što imate Draganu Đilasu i podsetite ga na 2001. godinu, 2004. godinu, 2006. godinu i 2012. godinu - naglasio je Milićević.

Milićević ističe da opozicija još jednom pokazuje da im je jedino zajedničko to što mrze Vučića.

- Definitivno usled nedostaka moći, sposobnosti, stručnosti i spremnosti za demokratskom i argumentovanom raspravom kvazi opozicionari i lažni ekolozi bi da zaustave svaku priliku i šansu Srbije za ekonomski rast i napredak. Po ko zna koji put potvrđuju da im je jedini zajednički imenitelj okupljanja i motiv postojanja mržnja prema predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću - podvukao je Milićević.