Autor: Informer.rs

19.07.2024.

09:24

Foto: Foto: Denis Živković

Vesti

"Kad zaigra srpsko srce": Milićević u Osečini posetio letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore (FOTO)

- Gde god da dođem, u koji god kamp za naše mlade iz regiona i dijaspore koji smo organizovali u 20 gradova i opština širom Srbije, oduševi me naša mladost i patriotizam koji od srca ispoljavaju. Ali, večeras ovde u Osečini, posebno me raduje naziv kampa - “Kad zaigra srpsko srce”. Ovaj naziv savršeno odražava suštinu onoga što želimo postići - buđenje i jačanje ljubavi prema našoj kulturi, tradiciji i zemlji. Srce Srbije kuca u svakom od nas, gde god da se nalazimo, a kroz ovaj kamp, želimo da ta ljubav i ponos zaigraju još snažnije u srcima naše omladine iz regiona i dijaspore – istakao je ministar Milićević.

Ministar se zahvalio deci koja su iz dijaspore i regiona došla u kamp u Osečinu, ali je posebno pozdravio mališane koji su došli s Kosova i Metohije.

- Posebno srdačno pozdravljam našu decu sa Kosova i Metohije, koji su čuvari naše duhovne i državne kolevke. I koji su na svakom pedlju Kosova i Metohije svoji na svome, koji opstaju uprkos namerama i podlim postupcima onih koji bi da ih oteraju sa vekovnih ognjišta. Znajte deco, svaki Srbin, gde god živeo, je uz vas. Uvek ćemo biti uz vas, bićemo zajedno sa vama i nikada nećete biti sami – istakao je ministar Milićević.

Predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić zahvalio je ministru i istakao da bez njegove podrške ne bi bilo moguće organizovati kampove i okupiti srpsku decu iz regiona i dijaspore u Srbiji.

Mladi članovi srpskih KUDova iz više zemalja sinoć su u svojim nošnjama prošetali kroz centar Osečine i odigrali splet narodnih kola i igara.