19.07.2024.

10:27

Foto: Printscreen

Vesti

"To je odluka za budućnost naše zemlje"! Vučić poručio: Kritične sirovine velika šansa za Srbiju koju ne smemo propustiti

Zahvalio je kancelaru Olafu Šolcu i potpredsedniku EK Marošu Šefčoviču i ambasadorima mnogih zemalja koji su danas u Beogradu.- Već smo imali razgovore i mogu da kažem da sam zadovoljan. Za nas kao Srbiju predstavlja veliku nadu. Uvereni smo da tu šansu nećemo propustiti. Mi u Srbiji smo poznati po tome što najveći broj prilika propustimo. Zato što postoji kod nas nepodnošljiva lakoća propuštanja dobrih prilika i ovoga puta to sebi ne smemo da dozvolimo - rekao je Vučić u prisustvu Šolca i Šefčoviča.

Istakao je da kada se nalazite u političkoj areni da je uvek lako ne menjati stvari, živeti od dana do dana, voditi kampanju protiv protivnika i ništa drugo ne raditi.

- Narod to brzo oseti, narod to brzo vidi i izgubite njegovo poverenje. Ali je lakše. Mnogo je teže menjati stvari, menjati sebe, menjati zemlju, prihvatati izazove i donositi hrabre odluke. Neretko sam se osećao i usamljen u borbi za ovaj veliki projekat. U našoj zemlji dobro sam video kako se svi sklanjaju, kako svi beže gledajući da sebe sačuvaju, ali sam bio dovoljno uporan baš onoliko kada sam i predlagao najteže mere za Srbiju od smanjenja plata i penzija, a danas smo ubedljivo najuspešniji na Zapadnom Balkanu po svim ekonomskim parametrima. I kada nešto morate da uradite i kada gledate u budućnost, onda donosite odluke u skladu sa tim - naglasio se Vučić.

Kaže da je to ono što ljudi, ne samo u Srbiji, već širom sveta hoće -  odgovornost, ozbiljnost i posvećenost budućnosti, a ne dnevne reakcije i ne ono što vam donosi trenutnu popularnost.