20.07.2024.

08:44

Foto: printscreen Twitter

Vesti

Neviđen skandal! Sraman potez lažne države zbog smrti teroriste koji je ubio srpskog policajca

- Zbog ubistva u Srbiji našeg sugrađanina Fatona Hajrizija i u znak poštovanja prema njegovoj užoj porodici, posebno prema roditeljima, večerašnje muzičko veče u okviru "Dana dijaspore" se otkazuje - naveo je Nura na Fejsbuku.

On je naveo da se planirane aktivnosti nastavljaju od sutra.

- Ne osuđujući ni delić njegovog života, Faton je bio građanin naše opštine. Planirane aktivnosti nastavljaju se od sutra - dodao je Nura.

Ispod njegove objave nizale su se poruke podrške Albanaca, koji slave ubijenog bandita kao heroja.

Faton Hajrizi je bio okoreli kriminalac, koji je prvi put osuđen za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika Kfora, pre dve decenije kod Drenice.

Čak devet puta je bežao iz zatvora. Na društvenim mrežama se hvalio da je u redove terorističke OVK stupio sa četrnaest godina. Za svoje prvo bekstvo iz zatvora rekao je da je koristio prozor kupatila u zatvoru u Mitrovici.

Hajrizija su tada uhapsili vojnici KFOR-a. Kako je pokazao, pobegao je i po drugi put iz zatvora u Prištini, a jednom je pobegao i iz vojne baze 2012. godine, pobegavši iz zatvora u Prizrenu i prešavši preko ograde.

Posle policijske akcije, uhapšen je u julu 2007. godine, zajedno sa još šest zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela. Nakon što su prošli ogradu zatvora, sedam zatvorenika su dočekali drugi ljudi, koji su počeli da pucaju na zatvorske čuvare.

Nekoliko meseci po bekstvu, u septembru 2007. godine, izvršio je oružanu pljačku u Glogovcu, kada su četiri osobe sa oružjem i maskama opljačkale zlataru i u bekstvu upucale dvojicu policajaca i vlasnika radnje.