20.07.2024.

10:03

Foto: Tanja Andric/printscreen

Vesti

Očajnički potez Milove "Pobjede" i islamističke "Slobodne Bosne": Preko lažnih analitičara pokušavaju da spreče uspon Srbije!

Tako je jedan od pomenutih "eksperata" i i Januš Bugajski koji je dao intervju za crnogorsku "Pobjedu" koja je nalazi pod dirigentskom palicom Mila Đukanovića, a čije je izjave odmah prenela islamistička Slobodna Bosna.

Vest pod naslovom "Tvrdnje američkog analitičara: EU neće intervenirati ako Vučić napadne Bosnu" oličenje je očajnikog pokušaja da spreče sada već izvesni i potpuni ekonomski, privredni i svaki drugi uspon države Srbije.

Informer

 

Naime, u tekstu se upozorava na "maligni ruski uticaj u regionu, i smatracse da će se Balkan ponovo zapaliti ukoliko na američkim izborima u novembru pobedi Donald Tramp".

- Trampov povratak i smanjeno učešće SAD na Zapadnom Balkanu takođe bi podstaklo Beograd da nastavi svoju regionalnu hegemoniju. Ako dođe do nasilja u nekoj od zemalja na meti Vučićevog režima, ne može se računati da će EU intervenisati i zaštititi nezavisnost Kosova, Bosne i Hercegovine ili Crne Gore. Stoga je od suštinskog značaja za sve tri države da prošire svoju odbranu u pripremi za oružani sukob, jer bi Trampov povratak oslabio globalnu ulogu Amerike i podstakao sve ekspanzionističke diktature da ubrzaju svoje ambicije - izjavio je samozvani stručnjak Bugajski.