20.07.2024.

23:13

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Nešić: Pripadnici MUP-a Srbije su apsolutno dobrodošli u Republiku Srpsku

Nešić je za Srnu rekao da, nažalost, SDA i DF Željka Komšića i dalje žive u ratnim godinama i svuda vide imaginarne neprijatelje.

- MUP Srbije je garant mira i stabilnosti kako u Srbiji, tako i u regionu i sve naše bezbednosne agencije, MUP Republike Srpske i sa nivoa BiH i Federacije BiH (FBiH) uspešno sarađuju sa MUP-om Srbije i sprečavaju kriminal i korupciju - istakao je Nešić.

On je rekao da, osim "jeftinih političkih poena i igara", ne vidi razlog za takva reagovanja iz FBiH.

- Draga braćo iz Srbije, dobro ste došli u Republiku Srpsku. Dobrodošlicu vam želi ministar bezbednosti u Savetu ministara - naveo je Nešić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da će od poned‌jeljka, 22. jula u Banjaluci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. septembra raditi zajedno s kolegama iz Republike Srpske.

Na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone između MUP Srbije i Republike Srpske, u istom periodu biće angažovani policijski službenici MUP-a Republike Srpske u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru, koje će turisti moći da kontaktiraju.

SDA je dogovorenu policijsku saradnju i raspoređivanje pripadnika MUP-a Srbije u Banjaluci, Foči i Trebinju nazvala delom "velikosrpskog projekta", dok Demokratski front od Saveta ministara traži da izda nalog Graničnoj policiji BiH i da se spreči dogovoreni dolazak policajaca iz Srbije, navodi Srna.