Autor: Informer.rs

21.07.2024.

16:35

Foto: Foto: Shutterstock, Tanjug, Beta

Vesti

Ceo region u sumanutoj panici zbog dogovora EU i Srbije oko litijuma! (FOTO)

Kao što sami možete videti u nastavku, ceo region je u sumanutoj panici zbog dogovora Evropske unije i Srbije oko litijuma!

Prvo se oglasio Enver Hodžaj koji je rekao da je Srbija stekla ozbiljjo oružje koje će koristiti protiv vlasti u Prištini, pa je hrvatska televizija emitovala prilog pod nazivom: "Ko ima litijum gospodariće svetom", a sada sarajevski političar tvrdi da će EU žrtvovati deo suvereniteta BiH i dati ga Srbima zbog Vučićevog dogovora sa Evropskom unijom.

Tako se na islamističkom portalu "Slobodna Bosna" oglasio potpredsednik stranke Naprijed Nasuf Hadžiahmetović.

Informer

 

Nakon samita o energetskim sirovinama u Beogradu i Memoranduma Srbije i Evropske komisije o sirovinama, Hadžiahmetović tvrdi da postaje očito da je "Vučić dogovorio elemente iz Deklaracije Svesrpskog sabora sa EU, koja je pristala na ustupke u BiH u zamenu za litijum".

- EU je jednostavno žrtvovala elemente suvereniteta BiH, dajući Srbiji i RS-u privid početka ujedinjenja. Predsedništvo BiH zbog ovog mora protestirati prema EU i jasno naglasiti da su ekonomski interesi postali vodilja u odnosu prema BiH i ciljevima Srbije u BiH. Vučić i Srbija izlaze kao pobednici u ovoj fazi - izjavio je Hadžiahmetović.