22.07.2024.

11:46

Foto: Foto: Printscreen, Tanjug/Rade Prelević

Vesti

Bošnjaci iz BiH potpuno gube kompas! Umislili da Nemačka i nemački mediji vode kampanju protiv njih od posete Olafa Šolca Srbiji!

Svesni su svi oni, i Bošnjaci, ali i oni koji svakodnevno napadaju Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića da posle posete Olafa Šolca više ništa neće biti isto! 

Kolika je panika i dezorijentisanost kod Bošnjaka možda i najbolje govori tekst koji je objavljen na njihovom portalu Stav.ba pod naslovom: "ACHTUNG STIFTUNG: Analitičar iz Fondacije Konrad Adenauer dehumanizirao Bošnjake", u kome oni navode: 

Informer

""Deutsche Welle" je 18. 7. 2024. objavio tekst ”Islamistische Tendenzen auf dem Westbalkan” (Islamističke tendencije na Zapadnom Balkanu), pozivajući se na analizu Karstena Dümmela, koji predstavlja uradak naručen i pripremljen, ne kako bi se stručno obradila neka aktuelna tema, već kako bi se targetirali muslimani u Bosni i Hercegovini, odnosno Bošnjaci, te kako bi im se napravila politička šteta", napisali su oni i dodali: 

"Namera naručioca ”analize”, svakako, jeste da delegitimiše Bošnjake kao autohtoni narod u Bosni i Hercegovini, da im umanji prava koja pripadaju svakoj političkoj naciji te da ih predstavi kao ljudski plastelin koji se oblikuje s Istoka. Za tu namenu izvođač radova, odnosno autor Karsten Dümmel, u analizi za Fondaciju Konrad Adenauer vraća se u period agresije na Bosnu i Hercegovinu (ne nazivajući je agresijom) da pronađe izvor ”islamističkih tendencija"", napisali su.