22.07.2024.

15:19

Foto: Ministarstvo odbrane

Vesti

Ministar Gašić obišao fabrike Odbrambene industrije Srbije

Ministar Gašić najpre se sastao sa direktorima preduzeća Sašom Miloševićem i Stefanom Đurićem, a potom je održan sastanak sa širim rukovodstvom obe kompanije i predstavnicima sindikata na kome su ministru odbrane predstavljeni poslovanje i planovi za naredni period, a bilo je reči i o pitanjima od značaja za zaposlene.

Informer

Ministru Gašiću, tokom obilaska ova dva preduzeća,  predstavljena su novoosvojena serijska proizvodnja nove familije modularnog streljačkog naoružanja, kao i terenska i borbena vozila koje se izrađuju za potrebe Vojske Srbije.

Kako je istakao, danas je imao priliku da obiđe „Zastava oružje“, kompaniju koja više od 170 godina neguje tradiciju proizvodnje oružja i predstavlja fabriku sa širokim asortimanom proizvoda za vojne potrebe, kao i kompaniju „Zastava TERVO“, najmlađu u Odbrambenoj industriji Srbije, koja je osnovana s ciljem proizvodnje savremenih borbenih i neborbenih vozila, pre svega za potrebe Vojske Srbije.

- Odbrambena industrija Srbije ostvaruje značajne rezultate na polju osvajanja i proizvodnje savremenog naoružanja, borbenih i neborbenih vozila, a razvoj novih sistema imperativ je i predstavlja doprinos odbrambenim sposobnostima naše zemlje. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastavljaju da jačaju kapacitete i u tome se oslanjaju na fabrike Odbrambene industrije Srbije, a svakako da „Zastava oružje“ i „Zastava TERVO“ imaju značajnu ulogu u tome - rekao je ministar odbrane i dodao da o tome govori i novi investicioni ciklus Vlade Srbije za unapređenje proizvodnih kapaciteta i osvajanje novih tehnologija u proizvodnji savremenog naoružanja i opreme za Vojsku Srbije.

Informer

 

Ministar Gašić izrazio je uverenje da će „Zastava oružje“ i „Zastava TERVO“ ostati na visokom nivou po pitanju kvaliteta proizvodnog programa, jer kako je rekao, znamo da je samo snažna vojska garant sigurnosti svih građana Srbije i odvraćajući faktor za sve one koji bi da ugroze našu bezbednost.
 
Današnjem obilasku prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić.