23.07.2024.

09:17

Foto: printscreen

Vesti

Kurtijevi mediji u očaju! Danas jačaju veze Republike Srbije i Republike Srpske, Vučić radi sve da osnaži jedinstvo srpskog naroda!

Naime, u Skupštini Srbije će danas biti održana vanredna sednica na kojoj će, između ostalog, biti predlog odluke o usvajanju Deklaracije za zaštitu nacionalnih i političkih prava i zajedničke budućnosti Srba.

Predlog odluke o usvajanju Deklaracije podnela je Vlada Srbije, a 2. jula ga je utvrdila i Narodna skupština Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se obratiti Skupštini Srbije kada Deklaraciju bude razmatrao takozvani Svesrpski parlament.

- Drago mi je da će se Deklaracija razgovarati i usvojiti. Imaću priliku da se obratim Skupštini Srbije i kažem da mi Srbi Srbiju vidimo kao svoje utočište, svoju otadžbinu, da više volimo jaku Srbiju, jer znamo da ona je dovoljan garant da nas zaštiti . rekao je Dodik.

Da je ovo veliki dan za sve Srbe pokazuje i očaj Kurtijevih medija kojima smeta jačanje veze Republike Srbije i Republike Srpske, ali i to što predsednik Aleksandar Vučić radi sve da osnaži jedinstvo srpskog naroda!

U prištinskoj Gazeti osvanuo je sraman tekst sa naslovom: "Uprkos zabrinutosti Amerike, Skupština Srbije danas legitimiše projekat "Srpski svet"". 

Informer

U tekstu, između ostalog, navode svoj očaj i jed zbog toga što pomenuta Deklaracija nalaže da Srbi na Kosovu i Metohiji, kao i svi ostali građani koji su lojalni Srbiji, moraju da štite manastire, crkve, privatna imanja, groblja i druge ugrožene objekte!