23.07.2024.

09:57

Foto: Tanja Andric

Vesti

Brnabić pravo u metu: Nekim medijima nije važna istina, već samo da informacije ili situaciju iskoriste za napad na predsednika Vučića i SNS (FOTO)

- Juče je bio važan dan za Srbiju i našu privredu - počela je proizvodnja novog modela, prvog električnog automobila u regionu, u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu. Mnogo borbe, energije, nadanja i rada je uloženo u taj projekat, i sve je urađeno u skladu sa obećanjima koje je država dala i najavama predsednika Vučića:


 "Srpska auto-industrija ima svetlu budućnost". Dobro je, sa ove distance i nakon jučerašnjeg dana, podsetiti se kako su tajkunski mediji tada izveštavali o ovoj temi. Kao i uvek, informacije koje su "profesionalno" i "objektivno" plasirali u javnost bile su politički obojene i služile su isključivo za to da se optuži vlast i predsednik da smo slagali ljude i da sledi propast i kataklizma. Pričalo se o otkazima, gašenju fabrike, o tome da je priča o novoj investiciji zapravo „strategija za brz i lukrativan odlazak Stelantisa iz Srbije“, i dalje o tome kako je to samo početak i da će se slične situacije dešavati u mnogim fabrikama u Srbiji "posebno onim koje su došle jer smo ih svesrdno pomagali i privlačili u Srbiju". I - šta sad? Nikom ništa. Nećemo čuti "izvinite". Nećemo čuti "pogrešili smo". Niti to očekujemo. Ipak, važno je da se setimo i da, još jednom, vidimo da određenim medijima nije važna istina, već samo da informacije ili situaciju iskoriste za napad na
predsednika Vučića i na SNS kako bi u javnosti izazvali revolt, pozvali na proteste, kreirali krizu. Isti je modus operandi - bilo da su u pitanju nove investicije, novi projekti, poljoprivreda, rudarstvo ili nešto drugo. Uvek ista matrica - napisala je Brnabić na društvenoj mreži "Iks".