23.07.2024.

12:01

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Naser Orić im je heroj! Vulin reagovao na napad Bošnjaka!

Reagujući na napad ovog udruženja na ministra policije RS Sinišu Karana, u kome se pominje i Srbija, Vulin je rekao da stvar jasna.

- Mogu da razumem da se "Majke Srebrenice" i druga udruženja kao građani Republike Srpske kritički obraćaju svom ministru policije, ali ne mogu da razumem da se u tu raspravu uvlači Srbija. Srbija poštuje odluke međunarodnih sudova, šteta što to i drugi ne rade jer da rade znali bi da Srbiji nigde nije presuđeno za učešće u građanskom ratu u BiH, ali Hrvatskoj jeste. A da i ne pitam zašto je dokazani ubica i ratni zločinac Naser Orić na slobodi. Orić, ratni komandant Srebrenice, ubica žena koji je svojom rukom iskopao oči sudiji Iliću je heroj majki Srebrenice. Ne mogu da komentarišem koliko je BiH neuređena država ali kada to kažu majke Srebrenice moram da im verujem - istakao je Vulin.

Ministar policije Siniša Karan prethodno je rekao da BiH "treba da zahvali MUP-u Srbije i da nastavi saradnju i razmenu policijskih snaga kao što to rade policije širom sveta".

Na ovo su odmah reagovale "Majke Srebrenice", optužujući Srbiju da je "zemlja koja krije ratne zločince i protivi se rezoluciji o genocidu u Srebrenici".