23.07.2024.

14:22

Foto: printscreen

Vesti

Jovanov otkrio Ćutinu najstrože čuvanu tajnu! Kokanović ovom stručnjaku za crvene fenjere poklonio pet ari zemlje da luduje po Skupštini

Tokom današnje sednice Skupštine Srbije, predsednik poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov osvrnuo se na obraćanje Aleksandra Jovanovića Ćute, poručivši da je teško odgovoriti čoveku koji u istoj rečenici govori o crkvi i o crvenim fenjerima.

- Teško je odgovoriti čoveku koji u istoj rečenici govori o crkvi i crvenim fenjerima. U crkvu ne znam koliko se razume, ali u crvene fenjere kažu da se odlično razume i da je to, otprilike, nosilac crvenog fenjera treći dan, odnosno treću noć. Kažu "raseljavanje seljaka"... Ko je raselio seljaka? On, koji je dobio zemlju od Kokanovića da bi u Skupštini radio ovo što radi! Ne radi on ovo besplatno, on je od Kokanovića dobio zemlju na poklon da bio ovde skakutao, vikao, pretio, mlatio prstom... Toiko košta njegova ljubav prema Srbiji! Pet ari je dobio na poklon, koliko je to kad Rio Tinto preračuna? 

- Nikakvog iskopavanja neće biti ukoliko se ne ispoštuju apsolutno svi ekološki standardni. Ovo je i naša zemlja, i naša deca žive ovde, i mi živimo ovde, i nama je stalno da zemlja napreduje ali da se obezbedi kompletna ekološka zaštita za zemlju, vazduh... To što se oni predtsavljaju da vole zemlju više od nas, vidite koliko je vole - dobijete pet ari i onda volite zemlju. Nećemo ljude koji su stručni za crvene fenjenjre da ih pustimo da nam drže predavanja o ekologiji - rekao je Jovanov.

Prethodno je narodnom poslaniku Aleksandru Jovanoviću Ćuti izrečena opomena zbog dobacivanja tokom Vučevićevog obraćanja.

Podsetimo, Zlatko Kokanović iz Saveza ekoloških organizacija Srbije pre nego što je postao "ekološki aktivista" pokušao je da svoju zemlju proda kompaniji Rio Tinto, a u sve to je bio umešan i lažni ekolog Aleksandar Jovanović Ćuta. Nakon propalog plana da izvuče za sebe materijalnu korist od kompanije Rio Tinto, Kokanović pomenuto imanje koje je planirao da proda, poklanja Ćuti, u čijem se vlasništvu nalazi i dan danas. Detaljnije o tome pročitajte OVDE.