23.07.2024.

14:37

Foto: Beta/AP

Vesti

Uhapšen još jedan Srbin na Kosmetu! Saša otišao na KiM uoči obeležavanja 25 godina od masakra srpskih žetelaca, Kurti ga odveo u svoj kazamat!

Iz Kancelarije ističu da je Saši Z. određeno zadržavanje od 48 sati, pod izgovorom da je na društvenim mrežama širio sadržaj koji se ne dopada vlastima u Prištini i kritikovao OVK zbog čega mu se, kako navode, na teret stavlja navodno širenje rasne i verske mržnje.

"Umesto da Priština i Aljbin Kurti hapse i procesuiraju počinioce ovog monstruoznog zločina nad Srbima, za koji niko do dana današnjeg nije odgovarao, oni privode Srbina koji se uputio da na sportskom događaju oda poštu nastradalima. Reč je o turniru koji se svake godine upriličuje kako bi se održao spomen na ovaj tragični događaj", poručuju iz Kancelarije za KiM.

Ukazuju da dok u Prištini veličaju Fatona Hajrizija koji je upucao srpskog policajca na dužnosti, prištinski funkcioneri otvoreno prete Srbima, ubice Srba za brojne masovne i individualne zločine na Kosmetu šetaju slobodno, Priština privodi Srbe zbog snimaka na društvenim mrežama. 

"Očekujemo da se međunarodna zajednica angažuje na ovom slučaju i snagom autoriteta i mandatom misija spreči da Srbin postane nova žrtva režima u Prištini samo zato što je iskazao svoj stav i slobodu govora", navodi se u saopštenju.