23.07.2024.

16:22

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Đurđev poručuje: Vučić i Vučević jedini nisu uveli sankcije Rusiji u Evropi, napadi levo-liberalnih medija na njih znak da su na dobrom putu!

- Sve dok levo-liberalni, a po pravilu izrazito antiruski mediji napadaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Srbije Miloša Vučevića možemo sa sigurnošću reći ne samo da dobro čuvaju Srbiju, već i da čuvaju bratske i prijateljske odnose Srbije i Rusije. Krajnje je maliciozno pominjati da se Vučić nije čuo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dve i po godine, a pritom ignorisati da ruski državni zvaničnici redovno posećuju Srbiju tokom tog vremenskog perioda, kao i da Vučić i Vučević imaju redovne sastanke sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On podseća javnost u Srbiji da jedino Srbija u Evropi nije uvela sankcije Rusiji i da jedino u Srbiji i Republici Srpskoj nećete naići na orkestriranu i anticivilizavijsku histeriju prema svemu što je rusko.

- Putin ne zove Vučića, jer zna da bi to samo dodatno podstaklo zapadne centre moći da pritiskaju i ucenjuju Srbiju, on time samo želi da nam olakša ionako tešku poziciju, jer Putin zna da je Srbija predvođena Vučićem i Vučevićem prva linija fronta odbrane Rusije od Zapada - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige dodao je da Srbija i dalje dobija ruski gas po najjeftinijoj ceni i da je to čvrst materijalni dokaz da niti je Putin ljut na Vučića, niti su Rusija i Srbija zemlje u svađi.

- Pogledajte samo ruske medije tokom protekle dve i po godine, oni Srbiju i Srbe predstavljaju kao heroje koji se ponovo opiru Zapadu, nemoguće je da su naša zemlja i narod heroji, a da to nisu naši politički prvaci. Naš narod kaže da je najtamnije pred svitanje, tako da očekujte nikad jaču rusofobiju od strane slučajnih Srba, jer su svesni da se ruska pobeda na frontu bliži iz dana u dan - zaključio je Đurđev.