Autor: Informer.rs

23.07.2024.

19:58

Foto: printscreen

Vesti

Milenko Jovanov: Ponoš kao kišna glista gmizao pred ambasadorom SAD

 „Taj čovek tada nije vodio računa ni o čemu, a ponajmanje o životnoj sredini. Sad se setio da se brine za životnu sredinu, a što je najluđe - čak se setio da on nekoga prozove zbog izdaje. On koji je, kao kišna glista, gmizao pred američkim ambasadorom da ga postavi za načelnika Generalštaba, nekoga da prozove za izdaju“, rekao je Jovanov.

Prema njegovim rečima, Ponoš je mnogo puta iznosio brutalne neistine, a nikada se nikome zbog toga nije izvinio. Tako je 16.03.2023. rekao da sporazum iz Ohrida služi da pet zemalja nepriznavača Kosova, prizna Kosovo. Takođe, kako je naveo Jovanov, Ponoš je 09.10.2022. tvrdio da će predsednik Aleksandar Vučić da uvede sankcije Rusiji.

„Ko je priznao Kosovo u međuvremenu, evo prošlo je godinu dana? Niko. Jesu li uvedene sankcije Rusiji? Nisu uvedene ni dan danas. Da li se izvinio za sve ove laži? Naravno da nije. A šta radi danas? Opet laže i, zajedno sa Josipom Juratovićem, baca zlu krv između Srbije i Republike Srpske. Sa istim žarom govori danas kako će Republika Srpska da ukine 9. januar. Dokle više te laži? Da se pitao Zdravko Ponoš, slavio bi se 9. januar isto onoliko koliko se danas slavi bilo koji srpski praznik u Kninu ili u nekom drugom gradu u Hrvatskoj gde su Srbi nekada živeli. Jer da se pitao on, opet bi pobegao u Beograd, negde ženi pod suknju, pa da tamo viče - oj Tuđmane, kad ti jednom dođem. Jer je tako izgledalo njegovo ratovanje“, naveo je Jovanov.