24.07.2024.

13:52

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

"ŠTA TO RADIŠ, KUME?!" Dvostruki aršini lažnog ekologa! Ćutin kum posekao 461 stablo da bi izgradio luksuzni kompleks! Ono što on može, drugi ne mogu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas u Skupštini da prisutni ministri i poslanici od početka sednice, od jutros trpe torturu poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute, koji, po njegovim rečima, "dobacuje, vređa, psuje, maltretira ljude, iznosi laži i neistine".

Kako je Vesić rekao, od Ćute se celo jutro moglo čuti "kako se bori za zaštitu životne sredine, kako će da blokira puteve, kako je beskompromisan borac da se životna sredina zaštiti", a onda je Vesić izvukao sliku građevinskog kompleksa u "Šumicama", koji je, kako on tvrdi, izgradio kum od Aleksandra Jovanovića Ćute, Miroslav Kovačević i zbog koga je moralo biti posečeno 461 stablo u parku "Šumice".

- Mi od jutros trpimo torturu jednog poslanike koji dobacuje, vređa, psuje, maltretira ljude, iznosi neistine. Ono štoću sada objaviti pokazuje bezčašće tog poslanika i njegove dvostruke aršine. Slušamo da se bori za zaštitu životne sredine, da će da blokira puteve, kako je beskompromisan borac da se zaštiti životna sredina, ali sve dok ne pomenemo jednu zgradu a ona se zove "Ekskluzivni kompleks park Šumice". Na slici koja je skinuta sa interneta, na njoj se vidi  gospodin koji se predstavlja kao kum gospodina Jovanovića, izvesni Miroslav Kovačević, investitor, inače ga zovu Miša Ćuskija, koji je sagradio ovaj eksluzivni kompleks "Park Šumice" pored samog parka.

Informer

 

- Vidite, gore ima i četiri bazena.  To bi bilo u redu, gospodin je dobio regularnu građevinsku dozvolu, da pre izgradnje tog kompleksa na tom mestu nije bilo zelenilo i šuma.

- Kum i finansijer gospodina Jovanovića posekao je 461 stablo. Da li ste mogli da čujete da je bilo protesta kad su se "Park Šumice" gradile? Da li ste čuli da se neko bunio? Naravno da ne. Znači ono što može kum, ne mogu drugi. E to su dvostruki aršini...I tako izgleda kada u politici imate dvostruke aršine. Kad jedan aršin važi za kuma, a drugi važi za druge. Sve ove izveštaje možete dobiti u katastru. 

- Tamo gde je bilo 461 stablo, tu vam je u blizinu Osma beogradska gimnazija i muzička škola Petar Konjević. Oteli su deci 461 stablo i posekli. Ovde nema prostora ni za trotoar, a ne za drvo. Kada je kum gospodina Jovanovića u pitanju, onda može da se buni, a kada nije on u pitanju onda ne može. Tako izgleda kada jedan aršin važi za kuma, a drugi za druge. 

- Eto koliko vrede reči gospodina Jovanovića, ne vrede ništa - rekao je Vesić. 

U galeriji pogledajte sva dokumenta koja dokazuju da je kum Aleksandra Jovanovića Ćute posekao 461 stablo zbog izgradnje luksuznog kompleksa, dok lažni ekolog Jovanović druge kritikuje zbog toga. Što može kum, drugi ne mogu. 

Jovanović je u replici demantovao samo to da mu kuma ne zovu Mića Ćuskija, ali ni reč nije rekao o 461 posečenom stablu. Rekao je da se ne meša u bilo čije poslove i da ne zna "šta je ko radio". 

- Da, ja mog kuma volim, s njim se družim od drugog razreda osnovne škole. Ne zanimaju me njegovi biznisi i nisam mu ja izdavao dozvole, nego vi - rekao je Ćuta, dok mu je Vesić odogovrio:

- Priznao je. Nisam verovao da je gospodin Miša Ćuskija kum gospodina Jovanovića, ali priznao je. Nisam mogao da verujem da neko ko poseče tolika stabla je kum. Ali sad smo čuli od gospodina Jovanovića da je to njegov kum, da je izgradio ovu eksluzivnu zgradu sa četiri bazena na vrhu i da očigledno Jovanović to sve aminuje. Kaže Jovanović da ne pita kuma šta radi. Pa šta su radili na ovom sastanku, što ga nije pitao "kume, što poseče tolika drva? Kume, šta to radiš? Kume, pa ja napadam druge za ovo što ti radiš!" 

Poslanik iz redova SNS Milenko Jovanov je upitao Ćutu "gde su završile pare" sa računa Ekološkog pokreta i pitao ga zašto ga saradnici napuštaju. Zatražio je da se notira da ga je Ćuta opsovao. Detaljnije pročiteajte OVDE.