24.07.2024.

16:34

Foto: Printskrin

Vesti

Sličan se sličnom raduje! I Đilas i osuđeni senator Menendez tražili sankcije za Srbiju

- Za razliku od njih koji se bave decom predsednika Vučića, ja ne znam ni ko su Đilasova deca, ni kako se zovu, i ponosim se time. Ali, zato znam ko je senator Bob Menendez, iz novina znam, to je ovaj čovek koji na fotografiji stoji pored gospodina Stefanovića, gospođe Tepić i gospodina Đilasa. Taj čovek je osuđen jer je bio, između ostalog, u bliskim poslovima i vezama sa Gazmendom Litom zvanim Gas, rođenim bratom političara iz Demokratske stranke u Albaniji, osuđenom za vođenje kockarnica albanske mafije u SAD - naveo je Jovanov.

Prema njegovim rečima, senator Menendez pozivao je na uvođenje sankcija Srbiji, zagovarao oštrije taktike Prištine u pregovorima sa Beogradom, zatražio od američke administracije da se posveti pitanju Albanaca u Preševskoj dolini, tražio kritičkiji odnos prema Srbiji i predsedniku Vučiću…

Takođe, kako je objasnio Jovanov, tražio je da SAD uvede sankcije Srbiji zbog povećanog uvoza oružja iz Rusije.

- Na tim sankcijama su se verovatno našli Menendez i Đilas i ostali. To im je zajednička tema, jer su i oni tražili sankcije za Srbiju u Evropskom parlamentu - objasnio je Jovanov, pokazujući fotografiju.

On se, takođe, osvrnuo i na to što je Dragan Đilas nazvao Milorada Dodika mečkom Božanom.

- Što se tiče uvrede upućene Miloradu Dodiku, pogledajte ovu drugu fotografiju, na kojoj su Vuk Jeremić, Boris Tadić, Milorad Dodik i Dragan Đolas. Da, ovaj ovde što se smeška i što priča sa Dodikom jeste Dragan Đilas. Dok je on bio na vlasti, sretao se sa Dodikom i Dodik tad nije bio mečka Božana - zaključio je Jovanov.