Autor: Informer.rs

24.07.2024.

22:32

Foto: Ministarstvo turizma i omladine

Vesti

Ministar Memić sa italijanskom koleginicom o Expu i saradnju u oblasti turizma

Tokom sastanka bilo je reči o mogućnosti da Italija bude zemlja partner na Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u februaru sledeće godine u Beogradu.

"Pozvao sam koleginicu Danielu Santanče da prisustvuje Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Veoma je bilo značajno da čujemo iskustva Italije o međunarodnoj izložbi Expo i uputio sam poziv da ova zemlja bude prisutna i 2027. godine na specijalizovanoj izložbi u Beogradu", kazao je Memić.

Memić je rekao da je tokom sastanka čuo iskustva kolega iz Italije o rešavanju određenih problema u Turizmu.

"Od kolega iz Italije čuli smo njihova iskustva u rešavanju određenih problema koji su sada prisutni i kod nas. Ogromno iskustvo Italije u rešavanju tih problema će nam zaista značiti", rekao je Memić.

Ministarka turizma u Italiji, Daniela Santanče, kazala je da ova zemlja ima odličnu saradnju sa Srbijom i da je to značajno za zajedničku budućnost.

"Razmenili smo mišljenja o EXPO 2027. jer je Beograd pobedio u jakoj konkurenciji i biće domaćin ove izložbe. Podelili smo svoja iskustva jer je Italija ranije bila domaćin EXPO. To je za Italiju bila velika prilika, posebno za grad Milano u kojem je bila ova izložba. Milano se kompletno promenio zahvaljujući investicijama, transformaciji je bila pozitivna za celu zemlju. Želim i Srbiji da iskoristi sve prilike za investicije koje EXPO sa sobom donosi", izjavila je Santanče.

Santanče je dodala da Srbija, pored Beograda, ima još dosta interesantnih mesta.

"Radimo na tome da se stvori mogućnost za participaciju Italije kao zemlje partnera na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u februaru 2025. Želimo građane Srbije u Italiji ali istovremeno želimo da Italijani upoznaju vašu prelepu zemlju. Pored Beograda, postoji dosta mesta koja bi turistički mogla da budu interesantna italijanskim državljanima", rekla je ona.