25.07.2024.

07:57

Foto: Foto: Miloš Rafailović/Tanjug

Vesti

Potvrđeno kakvi su amateri Miloš Jovanović i njegova koalicija! Advokatski tim Ivane Španović najavio pravni postupak zbog plasiranja dezinformacija!

Međutim, advokatski tim sportistkinje odmah je reagovao demantovanjem ovih glasina i najavom pravnih postupaka protiv njihovih tvoraca, čime je praktično potvrđeno kakvi su amateri Miloš Jovanović i njegova koalicija, koji su među prvima proširili ove dezinformacije.

Naime, iz opozicije su nastavili da obmanjuju građane, ovog puta, informišući se na društvenim mrežama i iznoseći neistinite informacije plasirane sa lažnih naloga.

Predstavnici opozicije obratili su se građanima juče iz Narodne skupštine, kako bi ih obavestili da su "Ivana Španović i Dragan Dobrašinović, u znak protesta, zbog potpisivanja memoranduma sa EU, otkazali učešće na Olimpijadi".

Koristeći informacije do kojih su došli preko društvenih mreža i lažnih naloga, iz koalciije Miloša Jovanovića naveli su da su pomenuti sportisti navodno pozvali i druge sportiste da im se pridruže, a njihovo obraćanje možete videti u video-prilogu ispod. 

U saopštenju koje su potpisali advokati Ivan Tomić i Nenad Vladić, ističu se da su informacije o povlačenju Ivane Španović apsolutno netačne i da će biti preduzete pravne mere protiv osoba koje su zloupotrebile imena i lika sportistkinje, oni su jasno istakali da će preduzeti sve neophodne korake pred nadležnim organima i službama međunarodnog olimpijskog komiteta kako bi zaštitili integritet njihove klijenktinje i sprečili širenje lažnih informacija, jer ovo predstavlja ozbiljan prekršaj.

- Kao pravni zastupnici Ivane Španović, obaveštavamo javnost da su apsolutno neistinite informacije plasirane preko drustvene mreže X da će se Ivana povući sa olimpijskih igara. Protiv osoba koje su zloupotrebile ime i lik Ivane Španović biće pokrenuti postupci pred nadležnim organima kao i službama međunarodnog olimpijskog komiteta. Pozivamo javnost i nadležne organe da stanu na put širenju neistinitih informacija. Ivana se neće posebno oglašavati ovim povodom - piše u saopštenju koje potpisuju advokati Ivana Tomić i Nenad Vladić!