25.07.2024.

08:34

Foto: Tanjug/Printscreen

Vesti

Zašto je Đilas besneo u Skupštini? Narod je još jednom čuo koja je ključna razlika između njega i Vučića: Brojke sve govore! (VIDEO)

Dragan Đilas nije mogao da sakrije svoj bes zbog javno iznete istine, pa je krenuo prostački da vređa potpredsednika vlade Vulina i samu Narodnu skupštinu i građane.

Ali zašto je Đilas besneo u Skupštini? Istina je jedna: Narod je još jednom čuo koja je ključna razlika između njega i predsednika Aleksandra Vučića.

Činjenice i brojke sve govore!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć se obratio narodu i podelio sjajne vesti, a to je da je prvi put u našoj zemlji prosečna plata prešla cifru od 100.000 dinara! 

Poštovani građani Srbije, dobili smo podatke za maj mesec, prosečnoj plati u republici Srbiji i mnogim našim gradovima. Obraćam vam se zato što prvi put u našoj zemlji, prosečna plata prešla je 100 hiljada dinara - rekao je predsednik i dodao:

- Nikada nije dovoljno i znamo da nije onoliko koliko smo se nadali, ali ovo pokazuje da se Srbija nalazi na odličnom putu - rekao je predsednik.

Podsetimo, prosečna zarada bez poreza isplaćena u januaru 2012. godine u Srbiji iznosila je 36. 639 dinara, što je nominalno manje za 16, 5 odsto, a realno manje za 16, 6 odsto nego u decembru 2011. gpodine. 

Kurs evra 2012. godine je bio 105,03 dinara, prosečna plata 349 evra, što je 60 odsto manje nego danas! 

BROJKE GOVORE SVE!