25.07.2024.

11:34

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Palma: Opozicija u Srbiji zloupotrebljava litijum, kao što je zloupotrebljavala tragedije u Ribnikaru i okolini Mladenovca

- Opozicija u Srbiji sve vreme vozi u kontra smeru i sve vreme radi protiv Srbije. Najnovije protivljenje opozicije Memorandumu koji je Srbija potpisala sa Evropskom unijom u prisustvu nemačkog kancelara Olafa Šolca je još jedna zloupotreba od strane te iste opozicije. Danas opozicija zloupotrebljava litijum, kao što su zloupotrebljavali i tragedije u „Ribnikaru“ i okolini Mladenovca. Ali narod više niko ne može da prevari i to se pokazalo na izborima i parlamentarnim i lokalnim. Predsednik Srbije, nemački kancelar i predstavnik Evropske unije su jasno i glasno rekli da neće biti iskopavanja litijuma, ukoliko se ne ispoštuje 100 posto zaštita životne sredine - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na televiziji Pink.

Kako je naveo, on ima dve molbe za predsednika Vučića.

- Imam dve molbe za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prva je da izda saopštenje i pozove pravosudne organe da rade svoj posao. Kako je moguće da neko ko preti ubistvom predsedniku Srbije bude pritvoren dva dana i onda ga puste. Gde to ima na svetu? Pa nije taj ukrao biciklu. Ako preti ubistvom predsedniku države, šta će onda da rade običnim ljudima. Ako je taj što preti bolestan, onda mu je mesto u ludari ili ako nije, u zatvoru. I moja druga molba je da izbori u Srbiji budu redovni, a ne da svakih pola godine izlazimo na izbore - kaže Palma.

Ističe, trn u oku za opoziciju su dela Srbije, bolji život građana Srbije i međunarodna poplarnost Srbije

- Vi vidite da niko od opozicije u parlamentu ne pominje Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budunost srpskog naroda. To nije stranačka deklaracija, to je narodna deklaracija, ali opoziciju ne interesuje ni Republika Srpska, ni Kosovo i Metohija ni Srbija. Trn u oku za opoziciju su dela Srbije, bolji život građana Srbije i međunarodna poplarnost Srbije i zbog toga će još dugo Srbiju voditi i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije.