25.07.2024.

13:09

Foto: Peđa Milosavljević/Ataimages

Vesti

Premijer deklasirao Parandilovića: Na uvrede ne odgovaram uvredama, na snimcima pričate da je Vučićeva politika najbolja, a sada nam držite predavanja!

Vučević je na sednici u Narodnoj skupštini naglasio da Parandilovićeva stranka i on sam promovišu odlazak građana Srbije iz otadžbine.

-Verujem da ste uspeli performansom da dobijete video snimak za Jutjub, gde ćete da napišete kako ste nam rasturili Vladu. Postigli ste zavidan broj decibela, ali i još nešto- nijednu reč niste posvetili dnevnom redu. Ništa niste uspeli da kažete. Naučili ste ovaj tekst da biste ispali mnogo hrabri i drčni, da pokažete svoje kućno nevaspitanje. Srbija je danas daleko jača država nego što je bila. Da li je najjača nije, da li je sve idealno nije, ali se trudimo da bude bolje. Ovo što ste rekli da ljudi danas odlaze iz Srbije je netačno, mnogo manje odlaze. Migracije su svetski trendovi, nažalost ili na sreću. Ali, pričati da se danas beži iz države glavom bez obzira, kako vi kažete, je pre svega neodgovorno, netačno, ali i zlurado. Na taj način vi suštinski promovišete ideju da treba da beže, jer ih ohrabrujete da napuste svoju otadžbinu, jer ovde vlada haos, rasulo, kriminal. A, vi ste tobož pratriote. Vi treba da pozovete narod da ostane ovde, da se izbori politički da država bude bolja, ako vi verujete da treba da bude bolja. Danas je stanje u zdravstvu, prosveti, odbrani neuporedivo bolje nego što je bilo i nedovoljno bolje nego što želimo da bude. Ali, teško je sa vama bilo šta govoriti. Ja na uvrede da odgovaram uvredama. Ne mogu, ne priliči predsedniku Vlade da tako govori i roditelji su me drugačije vaspitali. Da ste nešto sa dnevnog reda kandidovali bilo bi vam lakše, a da prospete gomilu neistina, vi ste sad izvršili neku svoju misiju. Je l’ ste vi to sada pozvani da kritikujete ovu vlast koju ste podržavali, ono što ste vi branili? Vi ste 2016. godine bili s nama na listi. Pa, vi ste bili posebno ponosni što ste kandidat za lokalne izbore u Priboju - rekao je premijer i dodao:

- Ne mnogo uspešno, ali onda smo se razišli svako na svoju stranu, hvala Bogu. Ima vas na snimcima kako pričate da je politika Aleksandra Vučića najbolja. Vi nam držite predavanje. Hvala vam što ste otišli od nas i što ste sa ovom političkom grupacijom koja je Srbiju uništavala decenijama. Verujem i siguran sam da će Srbija biti još bolja zahvaljujući narodu i odlučnoj politici koju vodimo - istakao je Vučević.