26.07.2024.

11:14

Foto: Tanjug

Vesti

Vučić iz Pariza: Očekujem Makronovu posetu Beogradu u narednih 50 dana!

- Danas ću imati kratak susret sa Makronom i očekujem njegovu posetu Beogradu u narednih pedeset dana.  Za Srbiju je od izuzetnog značaja da gajimo dobre veze i odnose sa Francuskom i verujem da ćemo uspeti da unapređujemo odnose. Deo mog tima trenutno razgovara sa njegovim timom oko te posete. Pokušavamo da uskladimo datume.

On je kazao da je zbog Olimpijskih igara sve prepuno u Parizu, a da su on i srpska delegacija smešteni u isti hotel gde i predsednice Švajcarske i Slovenije, litvanskim predsednikom, irskim premijerom.

- Ceo svet dolazi ovde, vodite razgovore sa svima.

On je kazao da se nada i da će moći da pozdravim naše olimpijce koji će nositi srpsku zastavu, u zavisnosti od vremenskih uslova.

- Danas ću prisustvovati posle prijema kod predsednika Makrona, ako bude sve u redu, pošto kakvi su vremenski uslovi, kiša, nikad ne znate kako će da izgleda, nadam se da ću moći da pozdravim naše olimpijce i Maju Ognjenović i Dušana Mandića koji će da unesu srpsku zastavu. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas ceremoniji otvaranja 33. Letnjih olimpijskih igara u Parizu. Vučić će, pored zvanične ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, biti gost na prijemu koji u čast svetskih lidera priređuje predsednik Republike Francuske Emanuel Makron.

Tokom boravaka u Parizu, predsednik Vučić će prisustvovati i svečanom otvaranju Srpske kuće.