26.07.2024.

16:15

Foto: Tanjug

Vesti

Zahvalan sam predsedniku Emanuelu Makronu na srdačnom dočeku! Vučić: Olimpijske igre su simbol nade, ujedinjenja i nadmetanja u duhu fer pleja

Tokom boravaka u Parizu, predsednik Vučić će prisustvovati i svečanom otvaranju Srpske kuće na Olimpijskim igrama.

- Zahvalan predsedniku Emanuelu Makronu na srdačnom dočeku. Olimpijske igre su simbol nade, ujedinjenja i nadmetanja u duhu fer pleja, stoga smo poželeli sportsku sreću svim našim olimpijskim timovima, uspešno nadmetanje i mnogo novih rekorda. Srbija je ponosna na svoje sportiste koji će nas predstavljati na ovom prestižnom takmičenju, a ja sam uveren da će pokazati izvanredne rezultate, kao što su to činili i ranije - objavio je predsednik na Instagramu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas ceremoniji otvaranja 33. Letnjih olimpijskih igara u Parizu, dok će sutra prisustvovati i svečanom otvaranju Srpske kuće u Parizu. 

Vučić je ranije danas rekao da će tokom boravka u Parizu imati brojne razgovore, budući da su mnogi državnici tu, ali da je za njega najvažnije kako će da nastavi razgovore sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i da se što pre ugovori njegova poseta Srbiji.

- Deo mog tima razgovara sa njegovim timom oko te posete. Pokušavamo da uskladimo datume. Očekujem njegovu posetu Beogradu najkasnije za 50 dana - rekao je srpski lider.