Autor: Informer.rs

26.07.2024.

20:51

Foto: Printskrin

Vesti

Na sednici u Loznici ni reči o projektu "Jadar"! Marinikina poslanica koja je prodala zemlju Rio Tintu urlala na zasedanju, opozicionari je smirivali

Niko od prisutnih odbornika, čak ni 16 odbornika opozicije, ni u jednom momentu nisu tražili bilo kakvu raspravu o projektu „Jadar“ niti su se u toku diskusije i rasprave o tačkama dnevnog reda osvrtali na prisustvo manje grupe predstavnika Udruženja „Ne damo Jadar“ koji su čitav tok sednice ispratili ispred zgrade. 

Izuzetak je bila Marinikina odbornica Dajana Đedović nezadovoljna nastupom i govorom pomoćnika gradonačelnika Loznice Milana Jugovića koji se osvrnuo na njene zloupotrebe dok je vršila funkciju direktora lozničkog Centra za kulturu „Vuk Karadžić“, pokazala tablu sa natpisom „Stop Rio Tintu“, iako je poznato da je porodica Đedović prodala svoju imovinu kompaniji „Rio Tinto“ u procesu otkupa zemljišta. 

Čak i predstavnici opozicije uputili su kritiku na njen potez i pozvali na smirivanje situacije i normalan nastavak toka sednice.

Podsećamo, Marinika Tepić je krajem juna objavila fotografiju sa protesta u Loznici. Naime, na protestu je bio Božidar Đedović koji je sa bratom prodao zemlju i kuću Rio Tintu a čija je supruga Dajana Đedovic, liderka SSP-a u Loznici na poslednjim izborima ubedljivo izgubila. Marinika je objavila fotografiju sa Đedovićem uz licemerni tekst: "Podrška borbi za život! Stop rudniku litijuma".

Na kupoprodajnom ugovoru koji možete pogledati OVDE, jasno se vide imena prodavaca, Božidar i Dragan Đedović, a sa druge strane kompanija Rio Tinto i njeni pravni zastupnici. Kako se može videti, za nekretninu je naplaćeno 76.763 evra.