27.07.2024.

06:58

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Raskrinkane laži tajkunske Nove S! Gradonačelnik Cvetanović: U prostoriji sa fotografije nisu smešteni pacijenti, Leskovac će imati jednu od najmodernijih državnih bolnica

Povodom pomenute dezinformacije i sporne fotografije oglasio se gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je u izjavi za Informer rekao da je, prema informacijama koje je dobio od nadležnih u leskovačkoj bolnici, reč o prostoriji u kojoj nisu smešteni pacijenti, dakle ni trudnice, ni novorođenčad, već o prostoriji u kojoj se trenutno presvlači deo medicinskog osoblja Službe za ginekologiju i akušerstvo.

Informer

- Svesni smo da uslovi nisu idealni i da se trenutno funkcioniše u otežanim uslovima, što ne odgovara ni pacijentima ni osoblju, ali kada rekonstrukcija bude kompletirana, Leskovac će imati jednu od najmodernijih državnih bolnica u regionu. Zato verujemo da će se strpljenje isplatiti - kazao je Cvetanović.

Kada je reč o kampanji sve učestalijih napada na državni vrh i skoro sva rukovodstva bolnica u većini gradova, prvi čovek Leskovca ističe da mu nisu poznate namere pojedinca koji je podelio spornu fotografiju, ali da smatra da ukoliko neko želi da pomogne ili ubrza tok rekonstrukcije, ovakav postupak nije način.

Informer

- U situacijama kada se svi pacijenti i osoblje suočavaju sa drugačijim, otežanim sistemom rada, jedini način da se sve što bolje prevaziđe jeste da svi budu složni i trude se da pomognu jedni drugima. Svim pacijentima dugujemo izvinjenje i molimo ih za strpljenje. Kao lekar razumem sa čime se suočavaju. Prema podacima kojima raspolažemo, očekujemo da sve bude kompletirano do jeseni. - poručio je Cvetanović.

Nova era bolnice!

Pomenuta rekonstrukcija deo je druge faze radova na glavnoj zgradi leskovačke Opšte bolnice. Nakon što rekonstruisano krilo bude pušteno u rad, biće nastavljeni radovi na drugom krilu. To je trenutno najveći finansijski projekat koji se izvodi u Leskovcu, a investicija će doneti benefite stanovnicima Leskovca, celog Jablaničkog i dela Pčinjskog okruga. Što se tiče trenutnih, aktuelnih radova, reč je o kompletnoj rekonstrukciji enterijera objekta na 30.000 metara kvadratnih, koji je projektovan tako da pruži najviši stepen nege. Komfor pacijenata biće na višem nivou, kao i uslovi za zdravstvene radnike i nemedicinsko osoblje.

Informer