27.07.2024.

10:54

Foto: Foto: Printscreen/YouTube

Vesti

Sva lica lažne ekološkinje Dragane Đorđević! Priznala da je lagala o litijumu, uzima državne pare i nastavlja hajku!

Naime, Đorđevićeva je priznala da je lagala po pitanju nekih izjava koje je iznosila, a koje se iznose na rudarenje litijuma:

- U početku sam govorila da će ruda da se obrađuje na 250 stepeni, a onda smo došli do patentne prijave da će da se radi na 100 stepeni, pošto je ova ruda karbonatnog tipa, nije silikatnog, za koje trebaju veće količine sumporne kiseline i fluorovodonična kiselina. To se ovde, zaista, neće koristiti! - objasnila je Dragana Đorđević svojevremeno. 

Međutim, na njene laži se pozvala druga "ekološkinja" profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović, poznata i po tome što je plagirala rad pokojnog kolege, profesora Stojana Babića.

- Kod nas je na ceni litijum, mi smo najniži stepen. Taj dim kroz sumpordioksid dolazi ravno kao kiša u Beograd. Očekujte sumporne-azotne kiše nad vašom glavom. To je sve objašnjavala profesorka Dragana Đorđević - rekla je Popovićeva za N1 ne trepnušvi, pritom svesna da se poziva na priznate laži Đorđevićeve.

Koliko je Đorđevićeva zapravo licemerna i da joj je jedini cilj da zaustavi ekonomski razvoj Srbije pokazuje i činjenica da je bila zaposlena u Ministarstvu energetike i rudarstva za vreme dok je taj resor vodila Zorana Mihajlović.

Sada nastupima u tajkunskim medijima bez ijednog jedinog dokaza grubo je pokušala da unese paniku i zastraši javnost u vezi sa projektom "Jadar" i iskopavanjem litijuma u Srbiji.

I sve to za državne pare, pošto je Đorđevićeva trenutno zaposlena kao naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu!

Više o tome u POSEBNOJ VESTI.