Autor: Informer.rs

27.07.2024.

13:30

Foto: Tanjug

Vesti

Premijer Vučević obišao manastir Žiču: Neotuđivi deo naše istorije, kulture i lepotica koja je zaslužila mnogo veću brigu

- Na ponos cele Srbije i srpskog naroda, treba da živi manastir Žiča jer je neotuđivi deo naše istorije, kulture i lepotica koja je zaslužila mnogo veću brigu i pažnju svih nas!

- Ponosan sam na ono što je do sada radilo Ministarstvo građevinarstva i Ministarstvo kulture, a tek ih čeka veliki zadatak, a to je da se obnovi stari izgled Žiče, sve po čemu je opevana i priznata - napisao je Vučević i dodao:

- Gradeći nove saobraćajnice i puteve, i gradeći bolji ambijent za život u gradu Kraljevu i Raškom okrugu, verujem da će još veći broj ljudi doći i videti kakve sve lepote imamo mi u Srbiji. Često se divimo drugima i tuđim lepotama, ali prvenstveno treba da upoznamo svoju državu jer mnogo toga lepog ima da se vidi ovde kod nas.

Pozivam sve da dođu u Kraljevo i da posete manastir Žiča, u kojem je čak sedam kraljeva krunisano. Kada ovde dođete, vidite da nismo tu slučajno, već da dugo postojimo kao narod i kao država, i to ne smemo da zaboravimo!