Autor: Informer.rs

27.07.2024.

16:52

Foto: Informer

Vesti

Zavide nam iz mnogo razvijenih zemalja, ne samo iz regiona! Vučić: Po visini nagrada Srbija među prvih sedam

Predsednik se obratio javnosti.

- Ponosan sam na naše ljude. Prvi dan je krenuo polovično, Damir i Novak su pobedili, nažalost Milica i Sara nisu imale sreće, kao i Zorana. Ali Zorana voli pritisak, pa neka se ne sekira. Neka se sprema za miks pa da sa Damirom uzme medalju. Ponosan sam na to kako je Srbija predstavljena. Drago mi je što možemo ugositi i Dodika ovde. Žao mi je što se više nerviram od ministra sporta.

- Verujem da će Srpska kuća biti dom mnogim Srbima u parizu.

- Mađari su svetska vele sila, Slovenci i Hrvati regionalna. Izuzetno su snažni i u individualnim i u kolektivnim sportovima. Hrvati su sa porodicom Kostolić bili veoma uspešni. Zaista jesu silni i jaki. Nadam se da ćemo i mi biti nešto jači. Crna Gora ima pristojan vaterpolo, bilo bi iznenađenje osvajanje medalje. Ali želim uspeh kao i svima drugima. Uzdam se u Srbiju. Želim dobro rezultate i dobro učešće. Volim i naše mađarske prijatelje i nemam problem da to kažem.

Informer

 

- Već oko 5. ili 6. septembra možete očekivati posetu Makrona Srbiji. Posle Šolca i Sija, malo svetskih lidera je imalo takve posete u tako kratkom roku. Ponosan sam na Srbiju. I Rister i trokaz su zadovoljni onim što su ovde mogli da vide. Pokazali smo nešto modernije nego mnogi drugi.

O izjavama Picule da je predsednik kriv za to što su Knežević, Mandić i Bečić proglašeni kao nepiželjni u Hrvatskoj kaže da on više nije evropksi poslanik već da traži posao.

- Suština je u tome da su upali u sopstvenu zamku. Pokazali da ne prave nikakvu razliku u odnosu na NDH. Veliki su problem time sebi napravili. Video sam danas Grlić Radman išao u Bugjno. Kaže nema više ovde ulica koje su dobile nazive po Hrvatima. 43 Srba danas živi u Bugojnom. Oni koji misle da je odavanje počasti ubijenima, održavanje opela i govore koji se tiču Oluje, ti nisu normalni. Ali moraćemo da ih čuvamo od besnog i ogorčenog naroda.

Još jednom je ukazao da je opozicija dovela Rio Tinto u Srbiju i da mu nije jasno zašto niko ne želi da postavi to pitanje.

Informer

- Što ga je Zdravko Ponoš doveo u Srbiju? Što su doveli Rio Tinto? Nisam ga ja doveo engo oni. Što ga to niko pitao? Što si uništavao tenkove, zolje a doveo Rio Tinto? I ostavio meni da plaćam odštete.

Vučić je rekao da nema nikave dileme da li Zapad primenjuje dvostruke standarde.

- Lavrov je za to u pravu. Kad su nam otimali Kosovo bila su im usta puna ljudskih prava, a danas se oni pozivaju na sve to na šta mi nismo imali pravo. Na Krimu je čak bio formalni referendum na Kosovu nije bilo ni toga... To sad Zapadu postaje muka, a Rusi će sve više kosovski presedan da koriste u sovjoj politici - objasnio je Vučić.

Predsednik je dodao da Srbija trpi pritiske već godinama i pre nego što je počeo rat u Ukrajini.

O izborima u Americi Vučić kaže da očekuju da budu neizvesni, i da ne želi da se meša u njihove odnose te da će Mišel Obama da igra veliku ulogu u toj kampanji.

Informer

Predsednik je potom sumirao utiske sa ceremonije otvaranja OI.

- Rusi su dali nalog da svi oni koji njih vole pišu negativno o otvaranju, a ovi drugi imaju naloge da pišu pozitivno. Činjenica je da je sve urađeno spektakularno... Da li sam srećan nekim predtsavama, pa nisam, ali koga to briga, što bih morao biti. Moj mali sinje bio zadovoljan nečim za decu, na primer Minionsi. Razgovarao sam sa većinom naših sportista, za svakoga strepim. Baš sam teško podneo ovo za Zoranu i Saru, znam koliko im je stalo. Sara je bila na pripremama u Tokiu, Zorana se spremala dugo. Povratila se posle treće serije, malo joj je nedostajalo. Da je ušla u finale, ona bi pobedila. U prvih 7 smo u svetu po visini nagrada. Zavide nam iz mnogo razvijenih zemalja, ne samo regiona.