Autor: Informer.rs

27.07.2024.

17:57

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Srpska lista: Srbija čini sve da podrži srpski narod na KiM, biće dodatnog zapošljavanja!

- Svaki antisrpski potez režima Aljbina Kurtija prate laži i bljuvotine kvazi srpskih političara iz nekakvih pokreta bez članstva koji skrnave reč "Otadžbina" iza koga stoje Marko Jakšić, Slaviša Ristić i ostali istrošeni i od naroda odrođeni i odbačeni političari - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kao da nije dovoljno sve što "Kurti sa pajtosima radi protiv opstanka Srba", pa oni lažima dodatno ugrožavaju situaciju.

- Zato jasno želimo da poručimo da o svim radnicima Rajske banje brine država Srbija čekajući pravdu i dan kada će se vratiti na svoja radna mesta odakle su silom izbačeni. Isto takva je situacija sa radnicima Trezora, Poštanske štedionice i drugih institucija koje su deo Republike Srbije. Najveći deo radnika Komercijalne banke iako ona nije državna institucija, su takođe zbrinuti, i taj proces je i dalje u toku jer brinemo za svakog našeg čoveka i u nemogućim uslovima se borimo za njih, a ne da kao bivši jahači apokalipse Ristić, Jakšić i ostali stoje po strani i pljuju po svojoj državi i političkim predstavnicima koji sa svojim porodicama dele sudbinu ovog naroda za razliku od njih - saopštila je Srpska lista.

Informer

Kako navode, posebno je paradoksalno da "ove iste aveti" koje su pozivale Srbe da napuste kosovske institucije, sada takvu odluku srpskog naroda kritikuju jer su ceo život navikli da napadaju svoj narod i kritikuju ga, a ne da ga podrže kao što nisu podržali već ostavili na ulici ljude koji su 2008. godine napustili kosovske institucije "pa smo mi morali da ih zbrinjavamo", navedeno je.

- Na kraju, želimo da demantujemo sve što su u svom saopštenju punom laži napisali i našim građanima ponovimo da i u ovim teškom vremenima kada Kurti teroriše Srbe uz blagonaklonost i ćutanje Kvinte, Evropske unije i svih predstavnika međunarodne zajednice naša država čini sve da sačuva mir i svoj narod, obezbedi finansijsku podršku i ekonomski podrži srpski narod - navela je Srpska lista.

U tom smislu, kako su najavili, uz pomoć naše države na zahtev srpskih političkih predstavnika na Svesrpskom saboru održanom 8. juna ove godine "u narednom periodu će biti dodatnog zapošljavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i time dodatno ojačan srpski narod a na žalost svih koji bi da Srbe proteraju sa ovih prostora".