Autor: Informer.rs

27.07.2024.

17:58

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Srpski olimpijci iz Knez Mihailove ulice igrali "Iks-oks" sa predsednikom Vučićem koji boravi u Parizu! Aktiviran "Prozor u EXPO 2027" (FOTO/VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju Srpske kuće u Parizu i tom prilikom prvi isprobao „Prozor u EXPO 2027“ – interaktivnu, virtuelnu aktivaciju koja spaja Pariz i Beograd i odigrao popularnu igru protiv kajakaša Anđela Džombete i tekvondistkinje Tijane Bogdanović, koji su se u tom trenutku nalazili u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

- Ovo je bilo zaista jedinstveno iskustvo! Baš kao što su Olimpijske igre jedinstveno iskustvo u životu svakog sportiste. Sigurni smo da će tako biti i za tri godine u Beogradu kada budemo domaćini EXPO 2027, a posebno nas raduje to što je fokus teme ove izložbe na sportu - složili su se naši olimpijci.

Aktivacija "Prozor u EXPO 2027" biće dostupna posetiocima do 8. avgusta i otvoriće specifičan prostor za igru između Pariza i Beograda i time dodatno naglasiti značaj teme specijalizovane izložbe EXPO 2027 Beograd “Igra(j) za čovečanstvo: sport i muzika za sve”. Jedan interaktivni prozor nalazi se u Srpskoj kući u Parizu, a drugi u Beogradu, na početku Knez Mihailove ulice.

Svi posetioci Srpske kuće moći će kroz igru, pokret i zabavne igre da se takmiče sa stanovnicima i posetiocima Beograda u realnom vremenu.

- Prozor u EXPO 2027“ samo je jedna od mnogobrojnih aktivnosti kroz koje će projekat EXPO 2027 Beograd biti predstavljen u Srpskoj kući posetiocima iz celog sveta, tokom trajanja najveće sportske manifestacije.

Podsetimo, EXPO 2027 Beograd biće održan u Beogradu u periodu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, kada se očekuje da će se tokom 92 dana trajanja manifestacije u Beogradu okupiti više od 3 miliona posetilaca, kao i predstavnici više od 120 zemalja, koje će predstaviti svoje viđenje teme izložbe.